ריח רע בבית המשפט: כשהנשיא לא אוהב את דעת השופטים | תא"ל (מיל') עודד טירה

השופט עמית מתכוון להחליף את הרכב בג"ץ בעניין זיני כי השופטים שטיין ושטייניץ לא מסכימים איתו - זו בושה. הוא הופך את עמיתיו לפיונים במשחק מכוער. עמדו על שלכם, אשרו את זיני ואל תיכנעו למניפולציות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יצחק עמית בדיון על מינוי דוד זיני לראשות השב"כ
יצחק עמית בדיון על מינוי דוד זיני לראשות השב"כ | צילום: יונתן זינדל פלאש 90
2
גלריה

כלומר, לשיטתו וחששו של השופט עמית, כאשר יתכנס הפורום הזה כדי לקבל החלטה סופית בנדון עשויה, "עלולה" לשיטתו, להתקבל החלטה שהשופט עמית לא רוצה בה. מאחר שנראה כי השופט עמית נחוש למנוע את מינויו של אלוף זיני לתפקיד ראש השב"כ, הוא עשוי לשנות את הרכב השופטים בבג"ץ בדיון המשך השבוע.

יצחק עמית
יצחק עמית | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

אינני יודע אם זה חוקי אם לאו, לשנות הרכב שופטים במהלך דיון. גם אם זה חוקי, זה מדיף ריח אתי רע. יחד עם זאת ומעל לכל, זה אומר כי השופט עמית לא סופר את שופטי בית המשפט העליון. הוא משחק בהם בתור "פיונים" שאמורים להיכנע לתפיסת עולמו ואף לפרשנותו את החוק.

חברי שופטי בית המשפט המכובדים, עד כאן. זה לא מכובד שאתם תהיו "פיונים" ודעתכם לא תכובד, ובוודאי שלא תסכימו, כך אני מקווה, שכללי המשחק האתי ישונו במהלך המשחק.

אני קורא לכם יקיריי כי תעמדו על שלכם ותבטאו את עמדתכם בראש חוצות ובגאון, ולא תפחדו כי יבולע לכם. גלו נא אומץ לב ותגידו את אשר בלבבכם פנימה. וראשית דבר תאשרו את מינויו של אלוף זיני לראש השב"כ כי לדבר חשיבות ביטחונית.

על רקע המצב הביטחוני ששרר, מצב החירום שהוכרז והוראות פקע״ר, הוחלט על ידי הנשיא כי לאורך תקופת המלחמה תצומצם ההגעה לבית המשפט ככל הניתן, תוך התחשבות באילוצים ובמרחק הנסיעה ובנסיבות אלו, התיק נקבע להרכב בראשות הנשיא עמית (אשר נכח מדי יום בבית המשפט וישב בהרכבים רבים) והשופטים כנפי-שטייניץ ושטיין המתגוררים בקרבת בית המשפט.

בהמשך בעקבות הכרזת פיקוד העורף על מצב אדום במדינה, הוחלט לדחות את מועד הדיון מיום 25.6.25 ליום שלישי 01.07.2025. הרכב השופטים נותר כפי שהיה.

תגיות:
בית המשפט העליון
/
יצחק עמית
/
ראש השב"כ
/
דוד זיני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף