האם הנשיא שכח את היעדר הממלכתיות שחווינו תחת שלטון השמאל

האומנם נולדה ה"פוליטיזציה בכל" במשך שנות שלטון נתניהו? זה אבסורד שמי שהריעו לנשיא היו ממשיכי דרכם של אלה שהנהיגו שלטון חד־מפלגתי

מיכאל קליינר צילום: ראובן קסטרו
ראובן ריבלין
ראובן ריבלין | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

ריבלין דיבר על הצורך באיזונים ובלמים בין הרשות המחוקקת, המבצעת והשופטת כתנאי לחיים בדמוקרטיה מתוקנת. בזה הוא צודק. מה שהוא שכח זה עד כמה הדמוקרטיה הישראלית הייתה חסרת איזון ובלמים משחר הקמתה וכמה מאמץ צריך להשקיע כדי לשבור את ההגה ולהביא אותה לאיזון.

דוד בן גוריון. צילום: פריץ כהן, לע"מ
דוד בן גוריון. צילום: פריץ כהן, לע"מ | דוד בן גוריון. צילום: פריץ כהן, לע"מ

הניסיון לכונן ממלכתיות בישראל התקיים במהלך שנות כהונתו של מנחם בגין כראש ממשלה. הוא סימן לריבלין את הדרך כש"שכח" להקים ועדת חקירה על אלטלנה וכשהתנער מהרעיון של מינויים פוליטיים מאזנים. גם בתקופת הכהונה הראשונה של נתניהו נמשך הקו הזה. אבל בשנים האחרונות המערכת הפוליטית והציבור מימין התפכחו. מה שאנו חווים עכשיו זה את הניסיון להשיג איזונים ובלמים. מה שרובי חווה זה את שבירת ההגה. נער הייתי וגם זקנתי, ואני מבכה את הנשיא, ידידי וחברי, רובי ריבלין, ששכח.

תגיות:
שמאל
/
ראובן (רובי) ריבלין
/
ימין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף