על מה המהומה: חוק הלאום כלל לא אמור לדון בשוויון

הערך המקודש שכולם מדברים עליו אמנם קיבל עיגון משפטי ממגילת העצמאות, אך לא מופיע בשום חוק בספר החוקים של ישראל, אפילו לא ב"כבוד האדם וחירותו". האזרחים הדרוזים לנצח יזכו לשיוויון זכויות מלא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
 ח"כים מהרשימה המשותפת מפגינים נגד חוק הלאום
ח"כים מהרשימה המשותפת מפגינים נגד חוק הלאום | צילום: אבשלום ששוני

מאז התקבל בכנס חוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי, לפני כעשרה ימים, נתון החוק לביקורת חסרת תקדים של רבים בציבור הישראלי, בטענה שבחוק הלאום החדש אין אזכור למושג "שוויון" וכי הדבר פוגע באזרחי ישראל שאינם יהודים. המבקרים טוענים כי עובדה זו היא כתם על מדינת ישראל.

החריפים מבין המבקרים אפילו מצרפים למאמרים שלהם בעיתונות המסורתית ולפוסטים שלהם ברשתות החברתיות השוואה בין ישראל שלאחר חקיקת החוק לבין תקופת הנאציזם באירופה ומכנים את החוק "גזעני".

האזרחים הדרוזים של מדינת ישראל, אלופי צה"ל הדרוזים בעבר (ונקווה שגם בעתיד), קצין צנחנים וחיל רגלים ראשי בצה"ל הדרוזי, תא"ל רסאן עליאן, שהיה גם מח"ט "גולני", מפקדי הגדודים הדרוזים בעבר ובהווה, בכל חיילות צה"ל, שלושת הטייסים הדרוזים בחיל האוויר ואפילו ריאד עלי, כתב תאגיד השידור "כאן" – כל אלה זכו עד היום לשוויון ולהכרה באיכותם ובקשר שלהם לארץ ולביטחונה, והגיעו להרבה צמתים חשובים בחייה של מדינת ישראל. הם זכו ויזכו לעולמים לשוויון בישראל הדמוקרטית לעילא ולעילא, כי הדמוקרטיה הישראלית חזקה, חיה ומשגשגת.

תגיות:
חוק הלאום
/
דרוזים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף