גם אני השתכנעתי, עד ששמעתי את יצחק רבין, אז ראש האופוזיציה, מספר בקולו העמוק והמשכנע שהוא לא שם ניילון אלא יורד שמונה קומות ברגל למקלט. האמת, השתכנעתי, ולא בגלל הקול הסמכותי אלא בגלל שהאמנתי שרבין יודע דברים שאיני יודע על הטילים מעיראק ואם החליט לרדת למקלט גם אני יכול לרדת למקלט בביתי, רק שלוש קומות ולא שמונה.
מאותו יום ממש נרגעתי, וזאת אחרי שיום קודם די נלחצתי הואיל ונפל טיל או שיירי פטריוט בסביון, הסמוכה למקום מגוריי, החשמל כבה והניילון עף מהחלונות והשאיר אותי בלי המיגון המומלץ, רק עם כוס מים. “הוא (רבין) יודע יותר טוב ממני מה יעיל” היה המוטו שלי באותו יום.
כאשר אני בוחן את התנהלות הנשיא ריבלין, ראש הממשלה נתניהו, השר גלנט ח"כ ליברמן ומי יודע מי עוד, ש”נתפסו” חורגים מההנחיות, אני שוב אומר לעצמי, אולי “הם יודעים יותר טוב ממני מה יעיל”.
ואולי המנהיגים הסוררים לא יודעים דבר וחצי דבר (טוב, הם לא רבין ואפילו לא קרובים להיות רבין) אלא סתם פרוטקציונרים שחלקם סידרו לעצמם ולמשפחותיהם בדיקות מחוץ לקריטריונים הרגילים והמציאו קריטריון חדש של תסמין ייחודי: קרבה משפחתית למלכות. ואם כך הדבר, ודאי וודאי שאמשיך לנקוט זהירות כי לדאבוני איש מבני משפחתי אינו נשיא, שר או מנכ”ל חשוב.