כדי לאלץ את לבנון לשוב למו"מ ישראל צריכה להמשיך להפיק גז בשטח המחלוקת | דעה

בפרשת תיחום הגבול הימי עם לבנון, ישראל יכולה לטרוף את הקלפים על ידי הפקת גז משטח המחלוקת המיועד לה, בלי להמתין לפתרון, ולאלץ בכך את לבנון לחזור אל שולחן הדיונים | דעה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אסדת גז
אסדת גז | צילום: רויטרס

הקולות הבוקעים מלבנון לגבי תיחום הגבול הימי עם ישראל קוראים להקשחת העמדה הלבנונית מול ישראל. אחרי הבחירות הכלליות שהיו בחודש שעבר, היה נדמה שביירות תעדיף פשרה כדי להפיק גז מהים ולהבטיח הכנסות נאותות לקופת המדינה.

התערבותה של ארצות הברית כעת היא קרדינלית. נשיא לבנון מישל עאון, אשר מעמד מפלגתו נחלש בבחירות האחרונות, עלול לשחק בקלף תיחום הגבול הימי כדי לקדם את האג’נדה שלו לבחירת חתנו, ג’ובראן בסיל, בעל בריתו של חיזבאללה, כנשיא הבא. ישראל יכולה לטרוף את הקלפים על ידי הפקת גז משטח המחלוקת המיועד לה, בלי להמתין לפתרון, ולאלץ בכך את לבנון לחזור אל שולחן הדיונים עם כוונות לפשרה ולא להקשחה.

תגיות:
ארצות הברית
/
ישראל
/
לבנון
/
גבול ישראל-לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף