מוגש בחום: יש מי שדואג לילדי הפנימיות לקיץ של כיף

דווקא בעונה הכי מסוכנת לתלמידים, מנהלי המוסדות מתקשים למצוא תקציב לפעילויות. תוכנית "קיץ של ידידות" של הקרן לידידות מוציאה אלפי ילדים לנופש, ומספקת להם חוויה מעשירה ומעצימה

כרמית ספיר ויץ צילום: מעריב אונליין
קיץ של ידידות
קיץ של ידידות | צילום: הקרן לידידות
3
גלריה

בזמן שעם ישראל מתכנן את חופשת הקיץ השנתית שלו, כ־7,000 ילדים שהוצאו מבתיהם והופנו על ידי משרד הרווחה לפנימיות טיפוליות ושיקומיות, יכולים רק לחלום על חופשה כזו. הם מגיעים לפנימיות מכוח החלטה של משרד הרווחה, לאחר שחוו מצבי חיים קשים: הזנחה הנובעת מחיים בעוני, התעללות פיזית או התעללות מינית וטראומות שונות. חלקם אף הוצאו מן הבית בצו שופט, לעתים באישון לילה ובחיפזון. עבור כ־800 מהם, הפנימייה היא ביתם היחיד במשך כל ימות השנה. אם ייאלצו הפנימיות לסגור את שעריהן בקיץ, אותם ילדים ימצאו עצמם ללא מקום טיפולי.

ילדים מבלים במסגרת תכנית "קיץ של ידידות". צילום: הקרן לידידות
ילדים מבלים במסגרת תכנית "קיץ של ידידות". צילום: הקרן לידידות | ילדים מבלים במסגרת תכנית "קיץ של ידידות". צילום: הקרן לידידות

"עבור חלק מהתלמידים האלו, שהם חסרי עורף משפחתי וסביבה תומכת, חופשת הקיץ הארוכה מגבירה את החשיפה לגורמי סיכון ולהתנהגות שלילית", מסבירה לינור אלקיים, מנהלת התוכניות בקרן. "התוכנית 'קיץ של ידידות' שואפת לספק מענה רחב ככל האפשר למספר רב של ילדים, נערים ונערות. היא פונה לחניכי הפנימיות, הנמצאים על פני כל הרצף הטיפולי, במטרה לספק חלופות נורמטיביות להתנהגות אנטי־חברתית. המגמה היא להעסיק את החניך במשך מספר רב של שעות ביממה. צוות המדריכים משמש מודל לחיקוי למתבגרים, ותפקידם לנתב אנרגיה שלילית לאפיקים חיוביים ולהפנות את החניכים לקבלת סיוע במידת הצורך".

הרב יחיאל אקשטיין בפגישה עם אחת הקייטניות. צילום: הקרן לידידות
הרב יחיאל אקשטיין בפגישה עם אחת הקייטניות. צילום: הקרן לידידות | הרב יחיאל אקשטיין בפגישה עם אחת הקייטניות. צילום: הקרן לידידות

"יש פה הזדמנות ליהנות, לשמוח, להתגבש, לייצר זיכרונות, לאסוף חוויות, לחוות סיפוק והצלחה בעמידה באתגרים ולגלות את הכוחות שלהם ובעיקר להתנתק ולהתאוורר מקשיי היומיום. אלה השפעות חיוביות של טיול שייתנו את אותותיהן גם בטווח הארוך אצל הילדים והצוות, וגם אצל החברה הישראלית".

נשיא הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין, אומר כי מכל האוכלוסיות שלהן הקרן מסייעת, ילדי פנימיות הרווחה הם החשובים והקרובים ביותר ללבו. "אלה ילדים אשר גורלם לא שפר עליהם, והם חווים שלא באשמתם ילדות מורכבת ולא קלה בלשון המעטה. ילדים אלה אינם אחראים או אשמים במצבם ועלינו למצוא כל דרך לתת להם חוויית ילדות טובה ומאושרת, ודרך לבנות לעצמם עתיד טוב יותר, למרות הנסיבות הקשות שאליהן נולדו או נקלעו בילדותם.

"בשנים האחרונות אנו משקיעים מיליוני שקלים בשיפוץ פנימיות כדי שיהיו לילדים תנאי מחיה טובים, מממנים פעילויות איכותיות בעבורם, דואגים להם לביגוד חדש בכל חג, לציוד לימודי ועוד. אני מאמין שאם מדינת ישראל חפצת חיים ומבקשת להבטיח את חוסנה בעתיד, היא חייבת להשקיע כיום בילדים ובנוער ובעיקר בילדי הרווחה התלויים בה ובנו".

תגיות:
קייטנות
/
הקרן לידידות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף