עו"ד ששי גז: תיק הפצ"רית נגמר - לוין מנסה להפיל את בהרב-מאירה

עו"ד ששי גז מסביר שהיועצת המשפטית של משרד המשפטים נמנעה מלקבל גישה לחקירת פרשת הפצ"רית, מכיוון שאין לה סמכויות לכך וטוען: ניסיון של יריב לוין לזנב בגלי בהרב-מיארה

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין

תגיות: יריב לוין / עו"ד ששי גז / יפעת תומר-ירושלמי / גלי בהרב-מיארה / פצ"רית / יועמ"שית / פרשת הפצ"ריתהדפס

יריב לוין, גלי בהרב-מיארה

מעריב שוחח עם עו"ד ששי גז בנוגע לחקירת פרשת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי. עו"ד יעל קוטיק, היועצת המשפטית במשרד המשפטים ברשות השר יריב לוין הייתה בפגישה עם ניצב בועז בלט שאמון על החקירה, וביקשה ממנו לראות פרטים מהחקירה לאחר שהמשטרה הודיעה כי שמה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה לא נקשר בפרשה, כגון מתי נחקר הסגן של הפצ"רית.

בלט אמר לקוטיק שהוא לא מתכוון להעביר לה פרטים, במשטרה אומרים שבעצם עם כל הכבוד, היועצת המשפטית במשרד המשפטים היא לא גורם סמכותי לטפל בנושא החקירה, היא לא גורם חקירתי והיא לא פקע"רית המדינה. המדינה מנסחת פרפרזה מתוקנת, חדשה ותקנית שבה הם יסבירו לקוטיב מדוע היא לא קשורה, אבל לא ייתנו לה פרטים מהחקירה.
השאלה אם גז מכיר עוד פרטים מהמקרה, גז מסביר שהתיק הזה יוצא דופן כיוון שהיועמ"שית בהרב-מיארה מנועה מלנהל אותו, אך גם צפייה ובחומרי החקירה אינם בסמכות היועצת המשפטית של משרד המשפטים. גז טוען שמדובר בניסיון של יריב לוין "להפיל" את מיארה.

זה תיק מיוחד במינה שיוצר בעיות מיוחדות.
"תיק כזה, אין תיק שבדרך כלל קורה שעל פניו היועצת המשפטית (לממשלה) מנויה כי התפקיד העיקרי שלה, שלה ושל פרקליט המדינה, זה התפקיד הזה: לפקח על החקירה, להשגיח, להשיג פרקליט מלווה". 

החיפושים אחר הפצ"רית בחוף בתל אביב, 2.11.25 (צילום :אלון חכמון)
"ופה אנחנו רואים מקרה שעל פניו, אותה היועצת שלכם - הממשלה, אמרה ליועצת: את לא יכולה להיות. כלומר, יש בעיה למען ראות עיניים", גז מסביר, "מנעו מהיועצת המשפטית ללוות את התיק הזה, כיוון שיכול להיות על פניו שהיא מנועה, אולי היא גם תחקר אבל שיתברר שהיא לא צריכה יותר להחקר - אז די, זה נגמר, צריך להיות בתיק רגיל".
"ואז השאלה היא כזאת: האם היועצת המשפטית ופרקליט המדינה, ברגע שהם לא מוסמכים, האם הסמכויות שלהם, הסמכויות של כל הליווי, אמור לעבור ליועצת המשפטית של הדובר המשפטי פה. כן, ואני לא חושב כך".
"אני לא חושב שהיא צריכה להטיל דופי והיא צריכה לחקור", גז מדגיש. "היא גם לא הפרליטה המלווה. אם היה מתפנה, אם הם היו מבקשים פרקליט מלווה, אז הוא היה באמת תופס את הפרויקט, הוא היה נכנס לנעליה של היועצת המשפטית. אבל, מכיוון שבסוף לא מונה, אם אתה זוכר את כל התהליך הארוך הזה עם הבג"צ, כל התהליך שהיה, אבל בסוף לא התפנה".
"לכן, העובדה, ליועצת אין סמכויות לחקור ולדרוש את הדבר. אם היה סמכויות כאלה, אז פרקליט המדינה..." גז לרגע חושב ומסביר: "יש לנו מסד עובדתי: הסמכויות הרגילות בדרך כלל של ליווי חקירה, זה שאלה ליועצת המשפטית ופרקליט המדינה. במקרה הנידון הזה בגלל מה שהיה, הם לא יכולים לטפל בעניין, כי הם היו על פניו, יכולים אולי להחקר".

"ואז ביקשו פרקליט מלווה. עברנו זמן לגלגולים של מי שזוכר, כל הגלגול שבג"צ מינה מישהו שצריך להיות פרקליט בכיר, משרד ממשלתי, כל מה שהיה, ו(יריב) לוין לא מצא. לא מצא כי הוא חיפש אדם שיתאים לו, הוא לא חיפש באמת פרקליט מלווה אמיתי".

"אם הוא חיפש אמיתי הוא הם מוצא, יש מספיק שופטים, אבל הוא חיפש פרקליט שמתאים לו, פרקליט שיביא לו תוצאה מסוימת והוא לא מצא כזה. ואז נשאלה השאלה, כשהפרקליטים האלה לא מוסמכים, האם גם הסמכויות? לא נשאלת השאלה". גז מסביר על קוטיק: "היא לא יכולה להיכנס לנעליהם, היא יועצת משפטית של לוין, היא לא יכולה, היא לא פרקליט מלווה והיא לא יכולה להחליט, אין לה סמכויות כאלה. ולכן טוב עשה השוטר שאמר לה: 'את לא מוסמכת להיכנס לאירוע הזה'".
בועז בלט
צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

אתה חושב שהתיק הזה יגמר מתישהו?
"לדעתי הוא נגמר. הוא כבר נגמר. עכשיו סתם הם, תראה, הם, בוא אני אגיד לך, לוין וחבורתו, מחפשים את היועצת (גלי בהרב-מיארה). מה? כל אחד מבין שהם רוצים את היועצת. הם חשבו שפה, הם רוצים תבוסה של היועצת המשפטית. והם חשבו שבמקרה הזה יהיה להם סיכוי, אם יהיה להם פרקליט מלווה משלהם, אולי הם יחקרו".

"בעצם החקירה, בעצם העובדה שחקרו את היועצת, תחת אזהרה, היה יכול להביא אותם, הרי הם רוצים לפטר אותה, הם מחפשים אותה כל הזמן, כל הזמן, כל הזמן. אבל כשהם רואים, כשהם ראו שיועצת המשפטית באמת לא נגועה, והיא בכלל לא, אין לה שום קשר לאירוע, כמו שהיה צפוי. היא הייתה ישרה, ישרה וישרה, ישרה", מסביר גז ומסכם: "ואז, התיק הזו כבר מת, נגמר. מבחינת המשטרה, היא סיימה לחקור אותו".