זה פשוט מאוד: כל מה שצריך זה מגבת נייר, שרוב הסיכויים שכבר יש לכם במטבח. לפני שתתחילו לחתוך, הניחו את מגבת הנייר מתחת לקרש החיתוך. עדיף להשתמש בקרש חיתוך מעץ או מפלסטיק, קרש שעשוי מסוג אחר של חומר יחליק על פני המשטח ביתר קלות. בזכות מגבת הנייר הקרש לא יזוז ואתם תסיימו את מלאכת החיתוך עם 10 אצבעות (שלמות).
ואם אתם מהססים להשתמש בקרש חיתוך מעץ או פלסטיק מכיוון שאתם חוששים שהירקות, הפירות או כל מזון אחר יכתימו אותו, יש לנו טיפ נהדר בשבילכם. ניתן לנקות בקלות רבה קרשי חיתוך עם סודה לשתייה, חומר ניקוי הידוע ביכולתו להסיר אפילו את הכתם העקשן ביותר. מפזרים כף סודה לשתייה על הקרש, ממתינים 10 דקות ואז מקרצפים אותו עם מברשת נוקשה. שוטפים בזהירות והקרש כמו חדש.