"בעיקרון, האגוזים והשקדים תורמים לגוף 50%־70% שומן בלתי רווי, הרצוי לגוף ומונע מחלות לב. בכולם יש הרבה ויטמין E, ולכל סוג יש ייחודיות משלו. אגוזי מלך מכילים אומגה 3, השקדים מכילים הכי הרבה סידן ובאגוזי קשיו ופיסטוקים יש הכי הרבה ברזל, שנותן לנו כוח. ההבדלים ניכרים גם בקלוריות: בשקד אחד קטן למשל יש 8 קלוריות, בעוד שבחצי אגוז פקאן 25 קלוריות ובאגוז מלך 40 קלוריות. בסך הכל, באגוזים ובשקדים יש 600־700 קלוריות ב־100 גרם, מה שאומר שבקערית קטנה שמנשנשים יש יותר קלוריות מבפיתה עם שווארמה וחומוס. על אף כמות הקלוריות הגבוהה, כדאי לשלב אגוזים ושקדים גם בתפריט דיאטה.
לאחרונה פורסם מחקר שבו השוו בין דיאטה דלת־קלוריות ללא שקדים לבין דיאטה שהכילה שקדים כל יום במשך שנה וחצי. הירידה הממוצעת במשקלם של אלה שלא אכלו שקדים הייתה 7.4 קילוגרמים, לעומת 5.5 קילוגרמים בקרב אלה שאכלו שקדים, אבל היה שיפור משמעתי בבדיקות הדם בעקבות צריכת השקדים: ירידה ברמות הכולסטרול, ירידה בטריגליצרידים ושיפור בכולסטרול הטוב. אגב, חשוב להדגיש שגם לפיצוחים קלויים יש ערך בריאותי מצוין, ומבחינת הקלוריות - אין הבדל בין קלויים או לא קלויים, וגם כמות המלח לא כל כך נוראית. ב־30 שקדים קלויים יחד, למשל, יש פחות מעשירית כפית מלח".
“גם אם אתה עושה ספורט, הוא לא מכסה על תזונה לא בריאה. האוכל המטוגן שאתה קונה בכל יום פשוט לא טוב לבריאות ואתה חייב לעשות שינוי. מספיק שתחליף בשלב ראשון ארוחה אחת לבריאה. נניח, כריך עם גבינה ופרי בבוקר, יוגורט במקום שוקולד, עוף או תבשיל לא מטוגן בצהריים, ביצים וטונה בערב וגביע קוטג’. כל אלה עדיפים. אם יש אוכל בריא בבית, תאכל אותו. אתה לא אוהב בטטה בקוסקוס של אמא? תגיד לה שתבשל אותו בלי בטטה”.