אלה שסובלים ממערכת עיכול רגישה יותר, מנטיות דלקתיות, ממצבים כמו בקע, צרבות, נטייה לעצירויות ובעיות ספיגה צריכים לשים לב לתזונה שלהם במיוחד בתקופת החגים, אחרת הם עלולים להעביר את החג בסבל רב. החדשות הטובות הן שלרפואת הצמחים ישנם פתרונות יעילים בהקלה על התסמינים הללו. לרגל החג ביקשנו משרון קוצר, הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח ב"ברא צמחים", להמליץ לנו על הדרכים שיעזרו לכם לעבור את חג המצות בשלום.
כשהמערכת יבשה היא מתקשה לתפקד ביעילות, מה שעלול לגרום לגזים, לבטן נפוחה ולכאבי בטן. אצל חלק זה ייגמר בעצירות, בתחושת כובד ונפיחות ביטנית לא נעימה, אך אצל אנשים בעלי רגישויות במערכת העיכול המצב עלול להידרדר עד כדי צורך באשפוז", אמר קוצר.
"הטיפול הטבעי שיכול לסייע לבעלי הבטן הרגישה בתקופת החג הוא כל אותם צמחי מרפא שתפקידם לתמוך בפעילות הכבד ולהגביר את ההפרשות של מיצי העיכול ומלחי המרה ובכך להמריץ בעדינות את מערכת העיכול ואת תנועתה. להלן מספר טיפים שימושיים שיעזרו לכם להימנע מסבל ואי נוחות:
נוסחה קדומה זו יעילה לאותן תופעות ואי נעימויות שנפוצות בחג מרובה ארוחות כדוגמת פסח. היא מסייעת להגברת הפרשת מיצי עיכול ומלחי מרה והיא משפרת את תנועתיות מערכת העיכול וכן מסייעת בפירוק המזון, מונעת הצטברות של גזים ומסדירה את היציאות. מומלץ לצרוך את הטריפאלה לפני הארוחה כדי להכין את מערכת העיכול, או לאחר הארוחה למי שנוטה לסבול מגזים ונפיחות.
עבור אלו שסובלים מרגישויות במערכת העיכול העצה הטובה ביותר בחג היא פשוט להימנע מ"לחם העוני" ככל שאפשר, לא להפוך אותו למזון יומיומי במהלך החג אלא לשמור לו את תפקידו המסורתי בלבד. חג שמח!