המדריך המלא: האם המיקרוגל בטוח לשימוש ומה השפעתו על המזון?

ארגוני בריאות בעולם, וגם בישראל, מעודדים לחזור לבשל בבית ככל האפשר. אם יודעים לנצל נכון שימוש במקפיא ובמיקרוגל, הדבר יכול להיות פשוט וקל הרבה יותר

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
מיקרוגל
מיקרוגל | צילום: אינג אימג'

ארגוני בריאות בעולם, וגם בישראל, מעודדים לחזור לבשל בבית ככל האפשר. אם יודעים לנצל נכון שימוש במקפיא ובמיקרוגל, הדבר יכול להיות פשוט וקל הרבה יותר ממה שאולי נדמה.

המיקרוגל הוא בעל שלושה מרכיבים עיקריים:

מגנטרון - שפופרת ריק (ואקום) המייצרת אנרגיה שמחממת את האוכל; מוליך גלים - המוביל את האנרגיה לאוכל, ומוסתר בדופנות המיקרוגל; תא עם דלת - המגינים בטיחותית מפני קרינה אלקטרומגנטית. במרכז התא צלחת שעליה מניחים את האוכל.

להבדיל מחימום בתנור או בכיריים, אז מתחמם החלק החיצוני של המזון ובהדרגה חודר החום לפנים המזון, החימום במיקרוגל הוא הפוך: מפנים המזון החוצה. הגלים האלקטרומגנטיים מגיעים למולקולות המים שבתוך המזון וגורמים להן לרעוד ולהתחכך זו בזו, לייצר אנרגיה תרמית וכך למעשה המזון מתחמם. הצלחת המסתובבת מסייעת לחימום אחיד, אם כי לא תמיד בהצלחה מלאה. לכן חשוב לערבב את המזון לפני האכילה.

האם אפשר לחמם בכלי פלסטיק במיקרוגל?

על הכלים כדאי להדביק מדבקה ובה לכתוב את תכולתם ואת תאריך ההקפאה. ניתן להקפיא בשר עוף ובשר בקר מבושלים חודשיים עד שישה חודשים, ציר כשישה חודשים, דגים מבושלים עד שישה חודשים, מחית פירות ומחית ירקות שישה עד שמונה חודשים, מרקים כשלושה חודשים, בצק כחודשיים, לחמים ועוגות ארבעה עד שישה חודשים. נצלו את היתרונות של פלאי הטכנולוגיה ואת קלות השימוש בהם גם במטבח.

תגיות:
בישול
/
בריאות
/
מזון
/
מיקרוגל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף