אל תטעו, אנחנו גם רואות ומבינות את הבעייתיות שבהשמנה. מעבר לשונות הגנטית ולמיקרוביום (אוכלוסיית חיידקים במעי), להשמנה גם גורמים נוספים כמו דפוסים התנהגותיים ששורשיהם בהרגלים לא נכונים לאורך השנים, אכילה רגשית וגם חוסר ידע או מידע מוטעה לגבי תזונה. עם זאת, המטרות שאנחנו צריכים להציב בנושא תזונה הן לאו דווקא מדידות. המטרות והיעדים הם אימוץ תזונה נכונה, המשלבת בחירות מושכלות של התפריט בימי שגרה והנאה מהאוכל, מהטעמים וממה שהוא מייצג - תרבות, מסורת ויצירתיות, למשל. שינוי הרגלים יש לעשות בהדרגה ובאופן מותאם ואישי לכל ילד ומבוגר.
אנו מציעות להתמקד בתזונה ובהרגלים נכונים, כמו העדפה של אוכל ביתי על פני מעובד, שתיית מים מספקת, הקפדה על מתן תשומת לב בארוחה לאכילה, ללא מסכים, אכילה אטית ובישיבה, במקום בעמידה או בהליכה. ולא פחות חשוב, לאכול אוכל טעים, ליהנות ממנו ומהאכילה עצמה.