לא רק הילדים: איך לא מנשנשים יותר מדי בחופשת הקיץ?

תופעה קיצית לא פשוטה: הילדים בחופשה, וההורים מנשנשים יותר. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על החודשיים האלה, ומדוע לא צריך להרגיש אשמה בכל פעם שזה לא קורה

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
אוכלים גלידה
אוכלים גלידה | צילום: אינג אימג'

כדי למנוע תחושת תסכול והחמצה על ההורים לבחור במסעדה ראויה. עדיף לבחור במקום שבו רכיבי המזון טריים ואינם מעובדים. מסעדה שבה הכנת המזון נעשית במקום על ידי צוות המטבח ולא מזון מעובד שאותו מחממים בנקודת המכירה. אפשר גם להעשיר את הארוחה בירקות איכותיים וצבעוניים.

קינוחים הם חלק כמעט בלתי נפרד מההנאה של הארוחה בחוץ. להבדיל מילדים, למבוגרים קל יותר לדחות סיפוקים. אין צורך לוותר לגמרי על הקינוח, אלא לחלוק עם הילד ולהסתפק בכפית או שתיים. זה אתגר שאפשר לעמוד בו. בחירה של מנות מאוזנות תנטרל את החשש של ההורים שמא יעלו במשקל, וללא מילים יהוו דוגמה לילדיהם לבחירות נכונות מתפריט המסעדה.

עם זאת כדאי לנצל את הזמן החופשי של הילדים (לא הקטנטנים) ואת העובדה שבשעות הערב אתם עייפים והם ערניים ולגייס אותם להכנת ארוחה. אפשרו להם להיות יצירתיים בהכנת מנות מרכיבי מזון טריים ואיכותיים.

תגיות:
תזונה
/
ילדים
/
חופש גדול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף