מנה אחרונה וחביבה: איזה קינוח במסעדה הכי פחות משמין?

כבכל שבוע, הדיאטנית הקלינית עונה על שאלות בתוכניתה ב-103FM, והפעם: האם שוקולד מריר יותר דיאטטי משוקולד רגיל ואיך לרדת במשקל למרות ההתמכרות לפחמימות?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שוקולד
שוקולד | צילום: ingimage ASAP

"ידוע שקינוחים במסעדה עלולים להכיל אלפי קלוריות, ולכן אני יכולה להבין את החשש שלך. מנה זוגית של סופלה שוקולד עם גלידה וסירופ שוקולד מכילה 2,100 קלוריות. מנה אחרונה של ופל בלגי עם כדור גלידה, קצפת, סירופ שוקולד ואגוזים מכילה 1,600 קלוריות. אם תרצו להזמין יחד סופלה שוקולד אישי ללא תוספות, זה יעלה לכם 800 קלוריות, שטרודל תפוחים עם גלידה וקצפת מכיל רק 700 קלוריות, ואילו קרם ברולה שווה ערך ל־600 קלוריות בלבד. ערכתי כמה וכמה חישובים, וגיליתי שדווקא קינוח פבלובה העשוי מקצף ביצים בתוספת פירות טריים ומעט קצפת, מכיל הכי פחות קלוריות. כך תוכלו ליהנות מקינוח זוגי המכיל כ־300 קלוריות בלבד".

"כמות הקלוריות בשוקולד מריר היא ברוב המקרים זהה לזו שתוכלו למצוא בשוקולד חלב. הוצאת החלב והחלפתו בחמאת קקאו לא גורמת להפחתה במספר הקלוריות. מעבר לזה, עלינו לזכור שבשוקולד מריר יש הרבה פחות סוכר, והוא נחשב כמומלץ מבחינה בריאותית. שוקולד ללא סוכר מכיל מעט קלוריות ל־100 גרם, אבל אין לו את אותם הערכים התזונתיים שיש לשוקולד מריר בעל 70% מוצקי קקאו למשל".

"נוגדי החמצון שנמצאים בקקאו מסייעים בהפחתת מחלות לב, הסתיידות עורקים, ואף סוכרת, אבל חשוב שנזכור שהשוקולד לא מכיל רק קקאו, אלא מרכיבים רבים כמו סוכר, ולכן השפעתו על הגוף עדיין לא ברורה לנו. במחקר שפורסם לאחרונה בדקו מעל ל־18 אלף אנשים בגילי 60 ומעלה, וניסו להבין כמה שוקולד הם צורכים ובאיזו תדירות כדי לחקור את השפעתו על רמת הסוכר בדמם. חילקו אותם לשלוש קבוצות. האחת הייתה של כאלה שלא אוכלים שוקולד בכלל, השנייה הייתה של כאלה שאוכלים שוקולד פעמיים בחודש, והשלישית של כאלה שאוכלים שוקולד פעמיים בשבוע לפחות. תוצאות המחקר הוכיחו שאין קשר בין התדירות שבה אנחנו צורכים שוקולד לבין רמת הסוכר בדם שלנו".

תגיות:
דיאטה
/
שוקולד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף