פחמימות משפרות את מצב הרוח? | מאיה רוזמן עושה סדר

התזונאית סיפרה על מחקר שבדק האם יש קשר בין סוכרת סוג 2, רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, צריכת פחמימות – ותפקוד המוח – כולל מצב רוח. מה אמרו התוצאות?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פסטה
פסטה | צילום: Pixabay

במחקר שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בדקו האם יש קשר בין סוכרת סוג 2, רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, צריכת פחמימות – ותפקוד המוח – כולל מצב רוח. במחקר בדקו 25 אנשים בגיל 57 שקיבלו ארוחות בוקר, צהריים ונשנוש ביניים – ששונות בכמות הפחמימות וגורמות להפרשה שונה של אינסולין בגוף עקב השפעה על רמות הסוכר בדם.

התזונאית הוסיפה כי "בדקו את התפקוד המוחי וגם את מצב הרוח. על פי התוצאות התפקוד המוחי היה טוב יותר בתפריט דל פחמימות, ושימו לב – לא היה לנבדקים מצב רוח טוב יותר (או רע יותר) בעקבות התפריט העשיר בפחמימות".

תגיות:
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף