במחקר שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בדקו האם יש קשר בין סוכרת סוג 2, רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, צריכת פחמימות – ותפקוד המוח – כולל מצב רוח. במחקר בדקו 25 אנשים בגיל 57 שקיבלו ארוחות בוקר, צהריים ונשנוש ביניים – ששונות בכמות הפחמימות וגורמות להפרשה שונה של אינסולין בגוף עקב השפעה על רמות הסוכר בדם.
התזונאית הוסיפה כי "בדקו את התפקוד המוחי וגם את מצב הרוח. על פי התוצאות התפקוד המוחי היה טוב יותר בתפריט דל פחמימות, ושימו לב – לא היה לנבדקים מצב רוח טוב יותר (או רע יותר) בעקבות התפריט העשיר בפחמימות".