האם קפה ללא קפאין הוא בריא? | מאיה רוזמן עושה סדר

ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המיתוס בתוכניתה לצורת הפקת וגידול פולי הקפה, ולשאלה האם קפה ללא קפאין הוא בריא. לשם כך היא שוחחה עם אגרונום מגדל קפה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פולי קפה
פולי קפה | צילום: אינגאימג'

"באתרים אחרים כתוב שהשטיפה היא טבעית לחלוטין", אמרה, וצירפה לשיחה את שיחה עם האגרונום דני שטרן, שמגדל קפה במרכז אמריקה, כדי שיסביר את תהליך ההפקה אחת ולתמיד.

שטרן אמר כי "היום השיטה העיקרית היא לקחת את הגרעין הירוק של הקפה לפני שקולים אותו, להרתיח במים, הוא יוצא מפולי הקפה ואז את הנוזל מסננים בפחם פעיל ומוציאים ממנו את הקפאין בלבד. מחזירים את המים וממשיכים להרתיח את הקפה כדי לא לאבד את הטעמים האחרים שיש בקפה. זה לא מסוכן בשיטה הזאת".

תגיות:
קפה
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף