ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המיתוס בתוכניתה ב-103FM לצורת הפקת וגידול פולי הקפה, ולשאלה האם קפה ללא קפאין הוא בריא. "בשבוע שעבר עלה מאזין לתוכנית ושאל האם קפה נטול קפאין לא בריא, כי ההפקה שלו כוללת כימיקלים", אמרה רוזמן, והסבירה: "המידע באינטרנט סותר - בחלק מהמקומות כתוב שמפיקים אותו על ידי השריית פולי קפה בחומרים כימיים שסופחים את הקפאין, ואז שוטפים את החומר הזה מתוך פולי הקפה. לא תמיד ב־100 אחוז, כך שנשאר חלק וזה לא בריא".

מחקר ענק גילה: אלה ההרגלים שיוסיפו 20 שנה ויותר לחיים שלכם
עלול להיות קטלני: טרנד השיזוף בבירה שכבש את הטיקטוק

"באתרים אחרים כתוב שהשטיפה היא טבעית לחלוטין", אמרה, וצירפה לשיחה את שיחה עם האגרונום דני שטרן, שמגדל קפה במרכז אמריקה, כדי שיסביר את תהליך ההפקה אחת ולתמיד. 

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

שטרן אמר כי "היום השיטה העיקרית היא לקחת את הגרעין הירוק של הקפה לפני שקולים אותו, להרתיח במים, הוא יוצא מפולי הקפה ואז את הנוזל מסננים בפחם פעיל ומוציאים ממנו את הקפאין בלבד. מחזירים את המים וממשיכים להרתיח את הקפה כדי לא לאבד את הטעמים האחרים שיש בקפה. זה לא מסוכן בשיטה הזאת".

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד