המלכות של הטבע
הדרך בה נוצר הדבש היא בהחלט אחד מפלאי הטבע שלא תמיד מוערכים על ידנו אוכלי הדבש, הדבורה אוספת את הצוף מהפרחים ובתוך גופה מייצרת ממנו את הדבש. בתהליך זה של איסוף הצוף מתרחש תהליך האבקה של הצמחים ולדבורות הדבש חשיבות גדולה לעתיד האנושות שכן הן האחראיות ל-80% מהאבקה של הגידולים החקלאיים של ייצור המזון שאנו אוכלים. אם הדבורים תעלמנה מהעולם, תוך ארבע שנים בלבד לא תישאר חקלאות ולא יהיה מזון בעולם. לכן, חשוב מאוד לשמור על הדבורים ואף לסייע להן לעשות את עבודתן.
יש לשים לב לאריזת הדבש בעת קניית המוצר. ישנן חברות אשר מוכרות דבש באיכות ירודה שלא עומד בדרישות התקן. בשוק קיימים זיופים רבים של דבש, במיוחד מסין, ויש קושי להבחין בדבש מזויף. הדרך הטובה ביותר לדעת אם הדבש המוצע למכירה הוא איכותי או לא, היא לקנות דבש עם תו האיכות "דבש איכות תוצרת ישראל" או לקנות ישירות ממכוורות שמכינות בעצמן דבש טהור. הצרכן יכול להיות רגוע בעת רכישת דבש מסומן בתו איכות ולהיות בטוח שרכש דבש איכותי ולא מוצר מזויף שיש בו רק סוכר וחומרי צבע.
לסיכום, תמיד יש עדיפות לאכול מזון שהוא כמה שיותר טבעי וגולמי. כך גם לגבי הדבש - במידה ורוצים להמתיק את המזון שלנו בהחלט יש עדיפות לצרוך את הדבש על פני הסוכר שעובר תהליכי עיבוד רבים. ולגבי דבורת הדבש, יש כמה דרכים לעזור להן להמשיך לבצע את עבודתן: על ידי טיפוח גינה בעלת צמחייה המזמינה את הדבורים לפזר אבקנים ולבצע את פעולה ה"האבקה" התורמת למערכת האקולוגית, הפחתת חומרי הדברה, והדבר החשוב ביותר - לא לפחד מדבורים ולתת להן לעשות את מה שהן עושות הכי טוב – לייצר ולעבוד למען הטבע ולמען האדם בכדי שנמשיך ליהנות מהדבש הטעים כל כך.