במקסיקו נשארו עודפים גדולים של אבוקדו שכידוע מבשיל מהר ומתקלקל מהר. במקום לזרוק את הסחורה החליטו במדינה לעשות מחקר בו השתתפה אוכלוסייה ענייה ונחשלת שהתזונה שלה גרועה ונשענת בעיקר על פחמימות זולות (לחם וחטיפים). המשתתפים אולצו לאכול כל יום שלושה אבוקדו שלמים ולאחר כמה שבועות נצפתה ירידה במשקל אצל רוב המשתתפים (בערך קילו או קצת פחות).
אבוקדו, כמו כל מזון שומני, תורם לשובע. תחושת השובע תורמת להפחתת פחמימות ריקות שגורמות להשמנה.
המסקנה יכולה להיות - החלפת ארוחות שמכילות פחמימות ריקות בארוחות שמכילות שומן איכותי תורמת לשובע גדול ולפיכך בהפחתה לא מודעת בצריכת הקלוריות היומית.
כמות הקלוריות באבוקדו היא 160 קלוריות למאה גרם (שקול ללא קליפה וגלעין)
כף אבוקדו מכילה בערך 25 גרם, כ-40 קלוריות, ונחשבת למנת שומן (במקום כפית שמן או כף טחינה בארוחה) או כממרח ללחם
אבוקדו שלם ממוצע מכיל 400-300 קלוריות
חצי אבוקדו, חצי קוטג', סלט גדול
פרוסת לחם מלא עם רבע אבוקדו, ביצה קשה, ירקות חתוכים
שייק ירוק עשיר מיוגורט חלבון עם רבע אבוקדו, בננה וכפית סילאן