נניח שחישבתי חצי כוס סוכר (400 קלוריות) ועוד כוס קמח (בערך 600 קלוריות) ועוד ביצים וחמאה וקקאו או קוקוס וכו', ויצא לי שהעוגה מכילה כ-2000 קלוריות, אם מחלקים ל 16 פרוסות זה יוצא בערך 130 קלוריות לפרוסה וזה ממש אפשרי, בלי שום בעיה, יחד עם קפה לארוחת ביניים אחר הצהריים גם בזמן דיאטה לירידה במשקל.
אבל מה עושים אם העוגה מכילה גם שתי חבילות שוקולד, ועוד שלוש מכלי שמנת מתוקה וכמות גדולה יותר של סוכר ואולי גם הרבה חמאה, ולפי חישוב המתכון העוגה היא מעל 6000 קלוריות? פה יוצא כמעט 400 קלוריות לפרוסה אחת, יותר מארוחת צהריים שלמה, ולא ממש אפשרי לשילוב בתפריט לירידה במשקל.
לגבי המאפים הקנויים המצב לא יותר טוב. לפי לוח הקלוריות של רשת בתי קפה נפוצה בישראל, למשל, טארט גבינה ותפוחים מכיל 680 קלוריות. מאפינס שוקולד או דניש וניל קטן – 400 קלוריות.
הכי מתאים לשבועות וגם הכי פחות קלוריות! הזוכים הם – עוגת גבינה במקום הראשון, ופאבלובה במקום השני.
מה המתכון המועדף? כל המתכונים די אותו דבר פחות או יותר, וזה לא ממש משנה אם יש שינוי קטן לפה או לשם, עוגת גבינה אפויה ללא בצק, שכוללת ביצים, גבינה 5%, כמה כפות קורנפלור ומעט סוכר.