"לכן, מומלץ כשאנו אוכלים גבינות שמנות להקפיד על צריכה של כמות קטנה לבחור במוצרי החלב בעלי אחוזי שומן נמוכים יותר, אשר כמות הקלוריות בהם מופחתת והם מכילים כמות רבה יותר של סידן", היא ממליצה ומסבירה: "לדוגמא, בפרוסת עוגת גבינה של 5% שומן, יש כ – 200 קלוריות ובפרוסת עוגת גבינה של חצי אחוז שומן עם ציפוי ג'לי דייאט יש כ-90 קלוריות וללא ציפוי ג'ל יש כ-50 קלוריות בלבד".
עוד היא מפרטת כי ב-100 גרם של גבינה 5% שומן יש רק כ-99 קלוריות, ביוגורט 3% שומן יש רק 65 קלוריות ולעומת זאת, אחוזי הסידן במוצרים אלו גבוהים ביותר. "חשוב לזכור, כי צריכת סידן מספקת בגיל הצעיר ( 1,300 מ"ג ביום) חיונית לבניית מסת העצם ולמניעת אוסטיאופורוזיס בעתיד", היא מציינת.
אורבך ממליצה במיוחד לשלב מוצרי חלב צאן, שלדבריה, מלבד טעמם הנפלא הם גם בעלי ערך תזונתי רב ביותר עשירים בוויטמינים במינרליים ומכילים כמות כפולה של סידן. שבועות מאופיין בין היתר בשפע של עוגות הגבינה הרבות המציפות את השווקים והפיתוי רב. ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז, מפרטת בתוך כך מספר המלצות להכנת עוגת גבינה, כאשר מלבד טעמה המתוק היא גם מכילה במקביל ערכים תזונתיים בריאותיים ויכולה לשמש כקינוח או ארוחת ביניים קלה מתוקה משביעה ואף בריאותית.
"עוגה נחשבת לרוב כמשהו עתיר קלוריות, משמין ולא דיאטטי, אך עוגה מלבד היותה חטיף טעים ומפנק יכולה במקביל לשמש גם כחטיף או ארוחת ביניים קלה משביעה ובריאותית", היא מסבירה ומפרטת: