אז, צריך לזכור שבפירות יש הרבה דברים חשובים – ויטמין סי, ויטמין A, סיבים תזונתיים חשובים, וגם הרבה מינרלים כמו אשלגן שדרוש ללחץ הדם, ברזל סידן בכמות יפה, מגנזיום שדרוש לפעילות השרירים שלנו...
מבין כל אלו הרגיש ביותר לחמצון הוא ויטמין C, שמתפרק כבר בזמן הכנת השייק, והכמות שלו הולכת ויורדת ככל שעובר הזמן מאז הכנת השייק.
אם תשתו את השייק למחרת סביר להניח שלא יהיה בו ויטמין C.
לעומת זאת למינרלים כמו אשלגן ומגנזיום לא קורה כלום לא בזמן ההכנה והטחינה של הפירות וגם לא אחרי ששומרים את השייק. גם ויטמין A פחות נהרס ונשמר במידה יפה.
לסיכום - החיסרון היחיד לעומת פרי טרי בשלמותו או לעומת שייק שזה הרגע נטחן הוא בעיקר בכמות של ויטמין C.