איזה פרי הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן? | ד"ר מאיה רוזמן

ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון. איזה פירות קיציים עשירים ביותר בוויטמין C? | פינת טוב לדעת

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות
פירות | צילום: אינג'אימג'

אם אוכלים כריך גבינה צהובה, (גבינה צהובה היא מקור חשוב לסידן), ולא מצרפים לכריך הזה ירק או פרי – ייספג פחות סידן מן הגבינה הצהובה.

מבין הפירות שזמינים בעונת הקיץ, העשירים ביותר בוויטמין C הם:

מלון: מנת פרי של מלון (3 כוסות של קוביות) מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום.

קיווי: יחידה אחת מכילה יותר ממה שצריך.

תגיות:
פירות
/
ברזל
/
סידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף