דילוג על ארוחת בוקר מגביר את הסיכון למחלות? לא תאמינו מה התשובה | ד"ר מאיה רוזמן

לא לכולם יש זמן לאכול ארוחת בוקר. רובנו ממהרים לעבודה או שלא רעבים מיד אחרי שמתעוררים - אך ידוע שלארוחה זו יש חשיבות עצומה. מחקים בדקו ומצאו מה ההשפעה של ארוחת בוקר בטווח הרחוק. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת בוקר
ארוחת בוקר | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

אבל, חשוב להדגיש שנושא זה שנוי במחלוקת – למרות הכל. הגישה שגם אני דוגלת בה היא - להקשיב לגוף. אם הגוף מאותת על רעב בבוקר, כדאי לאכול משהו, ואם לא, אז לא בכוח רק כי כתוב ככה באיזה מקום.

ארוחת בוקר
ארוחת בוקר | צילום: אינגאימג'

כי הרי מה נחשב לארוחת בוקר? רק ארוחה שנצרכת בשעה מייד אחרי שקמנו, או אולי ארוחה שאוכלים אותה אמנם בשעות הבוקר, אבל שלוש שעות או יותר אחרי שקמנו מהשינה - האם זו גם ארוחת בוקר?

מאיה רוזמן
מאיה רוזמן | צילום: גיא גלעד

במחקר בדקו 3747 אנשים בגיל 65 ומעלה, ולפי שאלון תזונתי בדקו האם הם אוכלים ארוחת בוקר באופן קבוע, ואם כן באיזו שעה. את התוצאות השוו לבדיקות הדם שלהם ולמצבם הרפואי.

שימו לב לתוצאות המרתקות – אכילת ארוחת בוקר באופן קבוע לא הפחיתה את הסיכון לסוכרת, בהשוואה לאנשים שלא אכלו ארוחה קבועה כזו, ולא רק זה. הסתבר, לפי התוצאות, שאנשים שהיו בסיכון לסוכרת מראש וצרכו ארוחת בוקר מאוחרת אחרי שעה 9:00 בבוקר – היו בסיכון מופחת יותר לפתח סוכרת. אז מה המסקנה שלנו? שאין חוק אחד שמתאים לכולם, תקשיבו לגוף זה הכי חשוב.

תגיות:
ארוחת בוקר
/
בריאות
/
סוכרת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף