חייבים משהו מתוק אחרי האוכל? זו הסיבה שזה קורה ומה ניתן לעשות | ד"ר מאיה רוזמן

לא כל כך ברור לנו מדוע אבל הרבה פעמים כשאנחנו מסיימים את הארוחה, פתאום פורץ בנו חשק עז למשהו מתוק. למה זה קורה לנו ואיך ניתן לצמצם את צריכת הקלוריות? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
זקוקים למשהו מתוק אחרי האוכל? זו הסיבה לכך
זקוקים למשהו מתוק אחרי האוכל? זו הסיבה לכך | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
מתוקים
מתוקים | צילום: אינג אימג'

תהליך העיכול הוא תהליך קשה – הקיבה צריכה ללוש את המזון, להפריש חומצות ואנזימים ולפי מחקרים שנערך בנושא, כ-20% מן הקלוריות שאנחנו אוכלים – מבוזבזות בעצם רק על תהליך העיכול של אותו אוכל.

חשוב לדעת שאם מערכת העיכול עובדת קשה והרבה אנרגיה מוזרמת לכיוון של הקיבה, אז כמות האנרגיה היחסית המוזרמת למוח כביכול קטנה יותר, ואז באופן לא מודע בלי שבכלל נתכוון לכך או נרצה בכך – הגוף מכוון אותנו למתוק, שהרי המתוק הוא אנרגיה זמינה שנספגת מהר ללא עבודת עיכול קשה, וזה נותן אנרגיה מיידית ומעוררת למוח.

שוקולד מריר
שוקולד מריר | צילום: אינג'אימג'

דבר ראשון - לנסות להקטין קצת את הארוחה שלא תהיה גדולה מדי או קשה לעיכול. דבר שני, אין שום בעיה לאכול משהו מתוק מיד אחרי האוכל – או שמעבירים את הנשנוש של אחה"צ לשעה שצמודה לסיום הארוחה או – לפצל את הנשנוש הזה, למשל אם זה שורה של שוקולד אפשר לפצל ולאכול שתי קוביות מיד אחרי הארוחה, ועוד שתי קוביות עם הקפה של אחה"צ.

תגיות:
בריאות
/
מערכת העיכול
/
קלוריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף