פסטה, פתיתים אולי בכלל לחם: איזו תוספת פחות משמינה? | ד"ר מאיה רוזמן

אנחנו מאוד אוהבים תוספת ליד הארוחה. בין אם זה אורז, פתיתים, פסטה או קוסקוס - אבל אולי לחם עדיף על כל אלה ואיך זה ייתכן? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה את מה שלא ידענו עד היום

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פיתות
פיתות | צילום: אינג אימג'
2
גלריה
לחם קל, אילוסטרציה
לחם קל, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

כשרוצים לרדת במשקל, עדיף להתמקד בדברים מדודים שאפשר לספור בצורה מדויקת. בנוגע ללחם קל או פיתה קלה, אפשר לדעת כמה בדיוק אוכלים ואפשר לחשב את זה, גם אם זה בכמות גדולה יחסית.

מבחינה תזונתית – פסטה או פתיתים נותנים לגוף ערך תזונתי פחות טוב מלחם מלא או פיתה מלאה, כך גם לגבי אורז לבן. במנה של פסטה/פתיתים יש בדרך כלל גם תוספת של שומן ורוטב, וזה יותר קלוריות לא מדודות מאשר הממרח ששמים בכריך.

תגיות:
לחם
/
מזון
/
קלוריות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף