ארוחות מוכנות בקופסאות שימורים - בריא או לא בריא? | ד"ר מאיה רוזמן

לפעמים אין לנו זמן להכין ארוחת צהריים ותוך כדי העבודה אנחנו מעדיפים לאכול משהו מהיר או מוכן מראש. אז בטח כבר יצא לכם לראות במדפי הסופר את הארוחות המוכנות בשימורים. האם זה בריא? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחות מוכנות בקופסאות שימורים - בריא או לא?
ארוחות מוכנות בקופסאות שימורים - בריא או לא? | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
פחית שימורים (אילוסטרציה)
פחית שימורים (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

מבחינת הערך התזונתי זה בסדר גמור, אבל – זו כמות קטנה בטירוף. מי שבע ממנה של 160 גרם? אפילו לא ילד בן שנה לדעתי. אז אם לוקחים את המנה שיש בקופסה ומוסיפים לה סלט ירקות, עדיף תמיד שזה יהיה רק החלבון – רק הטונה או רק הסלמון, כל שאר התוספות מיותרות.

חשוב להדגיש – בקופסאות השימורים אין חומר משמר. לא בטונה, לא בארוחות המוכנות, וגם לא בקטניות, מלפפונים, התירס או שאר הקופסאות. הן נשמרות לאורך שנים כי הן ארוזות בצורה סטרילית לחלוטין ללא צורך בחומר משמר.

קופסאות שימורים, אילוסטרציה
קופסאות שימורים, אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

מהבחינה הזו יש להן עדיפות על ארוחות מוכנות אחרות, ובטח על אלו שמגיעות יבשות ואז צריך להוסיף להן מים, בהן יש לרוב תוספים מזיקים או כמות מלח עצומה, עם מעט מדי חלבון. לסיכום – אין בעיה עם זה, אבל גם מומלץ מאוד זה לא.

תגיות:
בריאות
/
קלוריות
/
חלבונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף