מה הקשר בין נתרן למלח? הנה מה שאתם חייבים לדעת | ד"ר מאיה רוזמן

על לא מעט אריזות ישנה מדבקה "נתרן בכמות גבוהה". אבל לפי מה אתם מחשבים את כמות הנתרן? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה כיצד ניתן להשוות את מ"ג הנתרן לכפיות מלח

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
 מלח
מלח | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
מלח
מלח | צילום: אינג'אימג'

גבינה בולגרית לדוגמה, אוכלים בדרך כלל קובייה ששוקלת מאה גרם, אז אם רשום שם 1600 מ"ג נתרן ל-100 גרם, זה אומר שאנחנו מוסיפים לסלט יותר מחצי כפית מלח, וזה המון. אבל לחם למשל, אנחנו אוכלים 25 גרם, אז אם יש 400 מ"ג ב-100 גרם בכל פרוסה רק 100 מ"ג וזה לא הרבה.

אותו חישוב עם שקדים קלויים – אין מה להתייחס למספר שרשום ל-100 גרם כי לא אוכלים מאה גרם אלא 20 גרם ולכן זה מה שחשוב ואין שם הרבה מלח. ב-100 גרם יש למשל 700 מ"ג נתרן, וזה הרבה אם היינו אוכלים 100 גרם – אבל מאחר ואוכלים 20 גרם זה אומר שיש שם 130 מ"ג נתרן וזה כבר לא הרבה.

אותו חישוב לגבי אבקות המרק – יש בהן המון נתרן אבל צריך לחשוב על זה שלוקחים כף אחת – ולא 100 גרם, כך שהנתון על האריזה לא רלוונטי. וגם הכף הזו – היא כמות המלח שמתחלקת בכמה מנות של מרק, כך שיוצא בסוף שזו לא כמות משמעותית בכלל.

תגיות:
תזונה
/
בריאות
/
מלח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף