גבינה בולגרית לדוגמה, אוכלים בדרך כלל קובייה ששוקלת מאה גרם, אז אם רשום שם 1600 מ"ג נתרן ל-100 גרם, זה אומר שאנחנו מוסיפים לסלט יותר מחצי כפית מלח, וזה המון. אבל לחם למשל, אנחנו אוכלים 25 גרם, אז אם יש 400 מ"ג ב-100 גרם בכל פרוסה רק 100 מ"ג וזה לא הרבה.
אותו חישוב עם שקדים קלויים – אין מה להתייחס למספר שרשום ל-100 גרם כי לא אוכלים מאה גרם אלא 20 גרם ולכן זה מה שחשוב ואין שם הרבה מלח. ב-100 גרם יש למשל 700 מ"ג נתרן, וזה הרבה אם היינו אוכלים 100 גרם – אבל מאחר ואוכלים 20 גרם זה אומר שיש שם 130 מ"ג נתרן וזה כבר לא הרבה.
אותו חישוב לגבי אבקות המרק – יש בהן המון נתרן אבל צריך לחשוב על זה שלוקחים כף אחת – ולא 100 גרם, כך שהנתון על האריזה לא רלוונטי. וגם הכף הזו – היא כמות המלח שמתחלקת בכמה מנות של מרק, כך שיוצא בסוף שזו לא כמות משמעותית בכלל.