אלה המזונות שמכילים הכי הרבה מלח - ואיך מצמצמים את צריכתו? | ד"ר מאיה רוזמן

כולנו יודעים שיותר מדי מלח זה לא בריא לנו אבל מה לעשות, אנחנו אוהבים אותו כמעט כמו סוכר. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה מהם המזונות שמכילים את הכמות הגבוהה ביותר ומה נחשב לכמות סבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מלח
מלח | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

מחקרים שבוצעו לאחרונה הראו שרוב האנשים אוכלים פי שניים מלח ממה שהגוף צריך. אז מה עושים כדי לצמצם בכמויות, ומאיזה מוצרי מזון עלינו להיזהר?

מלח
מלח | צילום: אינג'אימג'

מה שלא פחות חשוב, זה מהי הכמות שאוכלים. גבינה בולגרית אוכלים בדרך כלל קובייה ששוקלת 100 גרם, אז אם רשום שהגבינה מכילה 1600 מ"ג נתרן ל-100 גרם, זה אומר שאנחנו מוסיפים לסלט יותר מחצי כפית מלח, וזה המון.

בלחם למשל, אנחנו אוכלים בפרוסה 25 גרם. אז אם יש 400 מ"ג נתרן במאה גרם, ברי שבכל פרוסה יש רק 100 מ"ג וזה לא הרבה.

תגיות:
בריאות
/
מלח
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף