רגישים למוצרי חלב? אתם לא חייבים לוותר על הגבינה הזו | ד"ר מאיה רוזמן

סובלים מרגישות למוצרי חלב? אתם לא לבד. מסתבר שרוב האוכלוסייה רגישה ללקטוז שגורם לנו לנפיחות ולכאבי בטן. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכנית הרדיו שלה ב-103FM, מה עושים ואיך גבינה צהובה לא קשורה לכל זה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גבינה צהובה
גבינה צהובה | צילום: אינגאימג
2
גלריה
מוצרי חלב
מוצרי חלב | צילום: אינגאימג'

אז מה הקשר לכאבי ראש? בגבינה צהובה יש חומר אחר שנקרא טיראמין. בעבר מחקרים טענו כי הוא גורם לכאבי ראש, במיוחד אם צורכים גבינה צהובה וקפה באותה ארוחה.

איך נדע אם יש לנו רגישות? מורידים מוצרי חלב מהתפריט ליומיים שלושה, ואז מוסיפים רק גבינה צהובה. פרוסה אחת או שתיים ליום. אם אין כאבי בטן, סימן שאפשר להמשיך לאכול אותה ואם במקרה יש פתאום קצת כאב ראש, אז אולי אתם רגישים לטיראמין.

האם זה קורה יותר עם גבינה צהובה 9%? והאם היא מכילה 'פלסטיק' ברכיבים? תוכלו לראות שרשימת הרכיבים זהה לגבינות עתירות שומן. אז אולי זה פחות טעים, אבל אין שם משהו שונה ברכיבים. רק פחות שומן ופחות קלוריות.

תגיות:
מוצרי חלב
/
מאיה רוזמן
/
רגישות ללקטוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף