עם קרוטונים או שקדי מרק? הסוד למרק ירקות בריא

להוסיף קטניות או עוף, והאם לטגן את הירקות לפני הבישול? ד"ר מאיה רוזמן החליטה להפריך מיתוס ולגלות סוד. וגם: היתרונות והחסרונות של דיאטה קטוגנית

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מרק ירקות
מרק ירקות | צילום: אינגאימג'

"הדבר היחיד שעלול לקרות אם תעבירו את הירקות טיגון קטן הוא שחלק קטן מן הויטמינים מסיסי השומן, כמו ויטמין A, יעברו אל השמן שיספח אותם", סיפר ד"ר רוזמן, "אבל חשוב שתזכרו שהרי במילא אנחנו מוסיפים מים לסיר, ואוכלים את כל מה שיש בתוכו, כך שזה לא באמת משנה". לדבריה של ד"ר רוזמן כל עוד נהנים מהמרק הויטמינים יכולים להיות בתוך הירקות עצמם, או בתוך הנוזל, "חשוב לציין כי גם מינרלים רבים כמו אשלגן אחר כך עוברים למי הבישול, אבל כשצורכים מרק לא מפסידים אותם".

תגיות:
דיאטה
/
מאיה רוזמן
/
מרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף