בדרך כלל נהוג לומר שפרוסת לחם עדיפה על פיתה מבחינה בריאותית ודיאטתית, אלא שזה לא תמיד המקרה. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM מתי עדיף לאכול פיתה ולא לחם. בנוסף היא ענתה לשאלת מאזינה על סגולות הסטיביה ומדוע היא לא ממליצה להשתמש בצמח הזה.

שמי שוש ואני תוהה מה עדיף, לחם קל עם כל החומרים המשמרים או פיתה קלה ללא כל חומר משמר?
"פיתה קלה ללא כל ספק. אגב בבית טבע שלא אציין את שמו איתרתי לחם קל שלא כתוב עליו שהוא לחם קל והוא מכיל 37 קלוריות. בנוסף לאותה החברה יש לחמניות ארוכות ועגולות ב-99 קלוריות מקמח כוסמין וזה טעים ומשביע מאוד".

הפיתה שאני צורכת היא 79 קלוריות לפיתה. את מרבה לדבר על החומרים המשמרים בלחם. אני לוקחת את הלחם הירוק שאין בו חומרים ומשמרים או בפיתה הקלה.
"אז כמו שאמרתי לך יש בבית הטבע לחם קל שמכיל 37 קלוריות או לחמניות ב-99 קלוריות שהן עשויות מקמח אורגני כוסמין מלא מבצק רך ואוורירי".

שאלה נוספת, מדוע את לא ממליצה לצרוך סטיביה?
"בתחילת המגמה של התחליפים לסוכר קיבלתי ממשרד הבריאות העולמי אזהרה שבחלק גדול מהמוצרים המוצר מכיל חלקים מהצמח שעלולים להיות רעילים. אני אגב חושבת שהטעם של הסטיביה לא מתאים להרבה מאוד מאכלים ומשקאות".

עבורי הסוכלרוז הוא מאוד מתוק.
"את יכולה לשים פחות. אפשר לקנות צנצנת שמכילה אבקת סוכרלוז ולשים מעט".

הסטיביה הוא עד כדי כך לא בריא? אני צורכת שתיים-שלוש כוסות קפה ביום עם מעט מאוד סטיבייה.
"אז זה לא כל כך נורא. זה בסדר גמור".