לבן או מלא: איזה קמח נספג מהר יותר בגוף? מאיה רוזמן עונה

המאזינה תהתה האם יש הבדל בין שני סוגי הלחמניות בגלל ההשפעה על האינדקס הגליקמי. ד"ר מאיה רוזמן לא הותירה אותה ללא תשובה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחמניות
לחמניות | צילום: Zack Wajsgras/Flash90

"נגיד", הסבירה רוזמן, "אם זה בתוך ארוחה שיש בה גם חלבון, נניח, חצי קוטג' או ביצה, וגם משהו שומני כמו טחינה או אבוקדו לדוגמה בלחמנייה - אז האינדקס הגליקמי יותר מושפע מהארוחה כולה, ואז זה יהיה אותו דבר. אבל אם תוכלי לחמנייה ריקה את תהיי רעבה מהר יותר אחרי לחמנייה מקמח לבן".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
המומחים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף