איזה חלב עדיף 1% שומן או 3% דומן. על כך ענתה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM: "הרבה חושבים שחלב 1% חוסך לנו המון קלוריות. להרבה הוא גם פחות טעים - יותר מימי ופחות מרוכז", אמרה.

אלא שלדברי ד"ר רוזמן, אין הבדל גדול בכמות הקלוריות בין שני החלבים. "שימו לב שעל האריזה כתוב שב-100 גרם של חלב 1% יש 45 קלוריות. ואילו ב-3% יש 60 קלוריות. הפרש של 15 קלוריות. בכוס נס קפה ממוצעת יש בערך 30 גרם חלב, כך שההפרש בסוף הוא רק 5 קלוריות בין שני הסוגים. אם אתם מרגישים את ההפרש בטעם לטעמי לא שווה לבחור בחלב 1%". 

ד"ר רוזמן הוסיפה כי לחלב השמן יותר יש גם ייתרון בריאותי: "בחלב 3% יש יותר ויטמינים כמו A ו-D, שמגיעים באופן טבעי בתוך השומן של החלב, ולא נמצאים בחלב 1%, אלא אם הוא מועשר".