שאלה של אחוזים: איזה חלב בריא יותר - 1% או 3%? | מאיה רוזמן מייעצת

ד"ר רוזמן אומרת כי ההפרש בקלוריות לא כזה גדול כדי לוותר על הטעם, ובחלב 3% יש יותר ויטמינים כמו A ו-D, שמגיעים באופן טבעי בתוך השומן של החלב

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חלב
חלב | צילום: אינג אימג'

אלא שלדברי ד"ר רוזמן, אין הבדל גדול בכמות הקלוריות בין שני החלבים. "שימו לב שעל האריזה כתוב שב-100 גרם של חלב 1% יש 45 קלוריות. ואילו ב-3% יש 60 קלוריות. הפרש של 15 קלוריות. בכוס נס קפה ממוצעת יש בערך 30 גרם חלב, כך שההפרש בסוף הוא רק 5 קלוריות בין שני הסוגים. אם אתם מרגישים את ההפרש בטעם לטעמי לא שווה לבחור בחלב 1%".

ד"ר רוזמן הוסיפה כי לחלב השמן יותר יש גם ייתרון בריאותי: "בחלב 3% יש יותר ויטמינים כמו A ו-D, שמגיעים באופן טבעי בתוך השומן של החלב, ולא נמצאים בחלב 1%, אלא אם הוא מועשר".

תגיות:
חלב
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף