כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן הפריכה בתוכניתה ב-103FM עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם בתפוח אדום יש יותר סוכר מבתפוח ירוק?

"על פי הטבלאות של משרד הבריאות, בתפוחים בצבעים השונים יש כמות סוכר דומה", אמרה, והוסיפה: "התפוח הירוק מעט פחות מתוק, בגלל הבדל בכמות החומצה". 

עוד ציינה ד"ר רוזמן כי "כמות הסוכר בתפוחים השונים פחות קשורה לצבע שלהם או לזן, אלא יותר לגודל שלהם – בתפוח גדול (נניח כשיש 5-4 תפוחים בקילו) יש כ-4 כפיות סוכר".

המאזינה שלומית בוסקילה שאלה בפייסבוק על על מאכל מתוק ולא משמין, שאפשר לאכול, לקראת סוף השבוע.

ד"ר רוזמן ענתה: "את יכולה לאכול פרוסת עוגת גבינה בבוקר, שורה של שוקולד. העניין הוא שאם את רוצה, משהו שהוא קצת יותר מזה, אפשר לצרף את ארוחת הבוקר בשבת לארוחת ביניים, ואז אוכלים משהו שהוא כביכול כפול, למשל פרוסת עוגת שוקולד עם קרם. אנחנו פשוט צריכים לדעת לחשב את זה נכון, ולהוריד דברים אחרים בהתאם".