"במחקר שפורסם השבוע בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו את הקשר בין כמות הפחמימות הנצרכת, כמות הסיבים התזונתיים וכמות הסוכר הלבן – לבין פוריות. המחקר כלל 2,709 משתתפות. על פי התוצאות, צריכה גבוהה יותר של סיבים תזונתיים, וצריכה נמוכה יותר של סוכר העלתה את הסיכוי להיכנס להריון, בעוד צריכת כמות גדולה של פחמימות ונמוכה של סיבים הפחיתה את הפוריות", הסבירה ד"ר רוזמן.
בהמשך, התייחסה ד"ר רוזמן לשומן הבטני והסבירה איך מורידים אותו בדיאטה. "השומן שלנו מתחלק לשני סוגים: השומן שמתחת לעור, שעוטף את השלד שלנו ונמצא בכל הגוף, והשומן שנקרא "ויסצראלי", שעוטף את האיברים הפנימיים בבטן - והוא השומן הבטני", אמרה ד"ר רוזמן, והוסיפה: "הוא זה נוצר בעיקר בגלל עמידות מסוימת לאינסולין, ההורמון שמופרש לאחר צריכת פחמימות וסוכרים".
1. היקף המותן: לוקחים סרט מדידה, ובאזור הצר ביותר מודדים את ההיקף. בגברים, אם זה גבוה יותר מ-102 ס"מ, ובנשים מעל 88 ס"מ, זה נחשב לסיכון.
2. היחס בין היקף המותן להיקף הירך: מדד זה מדויק יותר, כי הוא מתייחס למבנה הגוף ולא להיקף אחד בלבד. במקרה זה צריך למדוד עם סרט מדידה לא רק את היקף המותן, אלא גם את היקף הירך באזור הרחב ביותר, ואז לחשב את היקף המותן, לחלק להיקף הירך. כל מספר שהוא מעל 1.0 בגברים, או 0.8 בנשים – מראה על עלייה בסיכון להשמנה בטנית.