עוף או ירקות - איזה מרק הכי בריא? | מאיה רוזמן מייעצת

כתום, ירקות או עוף? התזונאית מסבירה מהם היתרונות התזונתיים של סוגי המרקים השונים. וגם: באיזו אבקת מרק כדאי להשתמש?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מרק ירקות, אילוסטרציה
מרק ירקות, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

לדברי התזונאית, כל שתייה חמה מחממת את מרכז הרעב והשובע במוח ותורמת לירידה ברעב ל-20 דקות לפחות, אבל המרק משביע יותר מכל שתייה חמה, כי הוא מכיל גם סיבים תזונתיים.

כמה מילים על סוגי מרקים שונים:

ומה לגבי אבקות המרק? כשכתוב עליהן במפורש 'רכיבים טבעיים בלבד' הן עשויות מעמילן עם תבלינים ואין בהן שום דבר שמזיק לבריאות. אבקות המרק האחרות לא מומלצות מבחינה בריאותית. בכף אבקת מרק יש רק 50 קלוריות, שתי כפות אבקת מרק לסיר שלם זה עניין שולי ולא בעייתי. והמלח? אבקת המרק ממילא מחליפה תוספת של מלח למרק, כך שהתוצאה הסופית היא כמות מלח שקולה עם או בלי אבקת מרק.

תגיות:
חורף
/
מאיה רוזמן
/
מרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף