דגים מלוחים ומעושנים הם מאכל יהודי ידוע, אבל איזה מהם הכי בריא? אחד ממאזיניה של ד"ר מאיה רוזמן ב-103FM התקשר לשאול בדיוק את השאלה הזאת, וקיבל הסבר על ההבדלים בין הדגים השונים. 

"שלום לך ד"ר מאיה רוזמן, מזל טוב. דיברנו בעבר. השאלה שלי היא כזו, מבין הדגים המלוחים והמעושנים, על מה את ממליצה ולגבי הבירות, אמנם שמעתי שאמרת שבירה שחורה היא בריאה, השאלה מה עדיף לבנה או שחורה?"

כרס בירה? אלה היתרונות הבריאותיים של המשקה

האם תפריט נטול גלוטן תורם לירידה במשקל?

האזהרות מוצדקות? האמת על שמן קוקוס

אם אתה רוצה לשמור על הריכוז אז בירה שחורה, ואם אתה רוצה לאבד את הריכוז אז בירה לבנה. איזה דג מלוח התכוונת למשל? 
"הרינג למשל, כבוש, מלוח, יש לקרדה ויש דגים מעושנים אחרים. יש מגוון רחב מאוד". 

ובאיזה כמות אתה אוכל אותם?
"רצועה אחת ליומיים". 

נגיד 50 גרם
"אם ניקח לקרדה שהיא חתוכה לרצועות, אז רצועה אחת, 50 גרם אני חושב שהיא שוקלת". 

כל הדגים המלוחים והכבושים מכילים כמות יחסית גדולה של נתרן, גם המעושנים, אבל ברגע שאתה אוכל נגיד 50 גרם זה יוצא לך בסביבות 500-300 מיליגרם של נתרן. אני צריכה לדעת אם יש לך בעיות עם לחץ הדם ואם יש עוד דברים עם הרבה מלח.
"אני לוקח כדור כל יום". 

לא עדיף לך לוותר על כל המלוחים האלה ולהוריד את הכדור לאט לאט?
"איזה מלוחים? אמרתי לך אני בקושי לוקח רצועה אחת ביומיים". 

50 גרם ליומיים זה בסדר גמור בדגים המלוחים, זה הדבר היחידי שזה חיסרון. יש בהם כמות יפה של חלבון, נגיד ב-50 גרם אתה מגיע ל-12-10 גרם חלבון, אין משהו שאני יכולה להגיד לך שטוב יחסית לאחרים למיטב ידיעתי. בתור צמחונית לא אכלתי כאלה בחיים. 
"את מבדילה בין לקרדה לדג מלוח?"

לא, יש לי פה נתונים על כל מיני. מטיאס יותר שומן טיפה. 
"אז בואי נדבר על הלקרדה, מה כתוב אצלך?"

דווקא על זה לא כתוב לי שום דבר מיוחד. להרינג יש פחות נתרן, טיפה, המטיאס יש לו יותר שומן.
"אשווה לפי מה שכתוב". 

יש לך אריזה? באריזה לא רשום לך? הכל רשום לך על האריזה. 
"אני מאוד מודה לך, שתהיה שבת שלום ומזל טוב".