המאזינה ביקשה לדעת האם שקדים טחונים מאבדים מערכם התזונתי, או שמא אין עם כך בעיה. בהמשך, עלתה מאזינה נוספת שביקשה לדעת כמה קלוריות יש בשקדים וכיצד ניתן לשלב אותם בתפריט הדיאטה. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM.

אני בת 59 ונוהגת לטחון שקדים כי ככה יותר קל לאכול אותם. האם זה פוגע בערך התזונתי?
"לא פוגע בערך התזונתי".

לגבי זרעי צ'יה אמרת שלא טוב לטחון.
"זה מקור לאומגה 3".

מה הדרך הטובה לשמור את הצ'יה טחון?
"במקרר באריזת וואקום בלי אוויר".

אפשר?
"כן".

האם לבשר הקפוא והטרי יש אותו ערך תזונתי?
"בחלק מהמקרים של הבשר הקפוא יש מים מוספים?".

לא.
"אז אין בעיה".

ירקות קפואים?
"אין שום בעיה".

לגבי דג המושט, שמעתי שאין לו בכלל ערך תזונתי כי הוא חי בבריכות.
"ההבדל בין דגי בריכה לדגי ים הוא שבדגים שחיים במים יותר קרים תהיה יותר אומגה 3. מבחינת כמות החלבון זה אותו הדבר. היתרון הוא שאנשים לצערנו שופכים את כל הפסולת התעשייתית לים והדגים שגדלים בבריכות גדלים בתנאים יותר נקיים".

מה את ממליצה?
"לגוון".

אני נוהגת לטגן שניצל באש נמוכה ומכוסה ואח"כ להקפיא, זה בסדר?
"נשמע לי שבגלל שזה מכוסה את צריכה לשים פחות שמן".

אני שמה פחות.
"מעולה, מצוין".

אני לא עולה ולא יורדת במשקל, משתדלת לאכול בריא אבל אין ארוחה בלי 3-2 פרוסות לחם. כמה פרוסות אני יכולה לאכול ביום כדי לא להשמין?
"כמה ארוחות יש לך?".

שתי ארוחות ביום.
"מצוין".

נגיד שלוש פרוסות בארוחה.
"שש פרוסות ליום? אם את נשארת באותו המשקל תמשיכי עם מה שאת עושה".