עשירית מתפוז: אלה היתרונות התזונתיים של התפוח | מאיה רוזמן

פעם הייתה אמרה ש-an apple a day keeps the doctor away, אבל האם זה באמת נכון? מחקר חדש בדק את הנושא והמסקנות לא ממש מחמיאות, ומדובר בפרי דל יחסית

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תפוחים
תפוחים | צילום: אינג אימג'

ובכן, כדי לבדוק האם האמרה נכונה, בוצע מחקר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine. החוקרים ביצעו השוואה בין אנשים שאוכלים תפוח מדי יום ובין אלה שלא, ובדקו כמה מחברי כל אחת מהקבוצות ביקרו אצל הרופא. לפי התוצאות, אכילת תפוח מדי יום לא הורידה את תכיפות הביקורים אצל הרופא.

בתפוח יש נוגדי חמצון חשובים, אבל כשאני בודקת את כמות הוויטמינים שיש בתפוח יחסית לפירות אחרים, אני מגלה כי מדובר בפרי יחסית דל בוויטמינים. עשירית מכמות הוויטמין C שיש בתפוז, מעט מאוד ויטמין A, מעט מאוד סידן, ברזל, אשלגן או מגנזיום.

וכנראה, שהוא אפילו לא פרי עץ הדעת המקורי. חווה נתנה לאדם פרי אחר.

תגיות:
תפוחים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף