איך מצילים חסה ששוכבת כמה ימים במקרר? | מאיה רוזמן עם הסוד

הדיאטנית סיפרה בתוכניתה על הסגולות הבריאותיות המפתיעות של העלים הירוקים, שבדרך כלל משמשים רק להגדיל את נפח הסלט וחשפה טריק נחמד להצלת חסה ישנה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שדה חסה
שדה חסה | צילום: יעקב נחומי, פלאש 90

אבל עוד לפני זה היא התייחסה לסגולות הבריאותיות של העלים הירוקים והסבירה: בחסה יש 0% שומן, 0% כולסטרול, וכמות הקלוריות הנמוכה ביותר מבין כל המזונות הקיימים: 15-10 קלוריות במאה גרם (מאה גרם יש בקערה גדולה מלאה בעלים). בחסה יש 95% מים! זה אפילו יותר מים ממה שיש בחלב, למשל.

ועכשיו לטריק, שאותו, מספרת הדיאטנית, היא למדה לפני 30 שנה: שוטפים את עלי החסה, קורעים אותם לקרעים בינונייים שמים בקערה עם מים קרים מאוד וכף סוכר. משרים בערך שעה ואז החסה הסופחת את המים ואת הסוכר והופכת לקריספית אפילו יותר מחסה טרייה וגם יותר טעימה

תגיות:
מאיה רוזמן
/
חסה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף