חומרי השימור אותם מוסיפים למזון מעובד מיועדים להארכת חיי המדף של המוצר. במילים אחרות, הסיבה העיקרית להוספת חומרים אלו למזוננו, היא הגדלת הרווחים של חברות ייצור המזון. תפקיד חומרי השימור הוא למנוע התפתחות של חיידקים, פטריות או עובש, ולפיכך רובם מבוססים על כימיקלים שמפריעים להתרבות החיידקים.
החומרים המשמרים מצויים במזון בכמות קטנה מאוד, אבל אין להתעלם מן ההשפעה של חומרים אלו על בריאותנו, למרות הכמות המזערית: חלק גדול מן החומרים המשמרים גורם לתופעות לוואי שליליות ברמה היומיומית, וחלק משפיעים בטווח הארוך על הבריאות. ומה קורה כאשר אוכלים מבוקר ועד ערב מאכלים ומוצרים שמכילים חומרים משמרים? ייתכן מאוד שבסופו של היום מגיעים לכמות שיכולה להתבטא בכאבי ראש וכאבי בטן".
האם יש שיטות טבעיות לשימור המזון?
"ויטמין C, או בשמו הכימי 'חומצה אסקורבית', משמש לעיתים כחומר משמר במיצים ובמזונות נוספים. זהו חומר משמר טבעי, שאפילו מגדיל את כמות הוויטמין C במוצר.
מלח בכמות גדולה, כמו שיש בחמוצים (בחלק גדול מקופסאות השימורים והצנצנות של החמוצים - אין כלל תוספת של חומר משמר).
וגם סוכר מרוכז מונע התפתחות חיידקים! מזון מתוק מאוד, כמו ריבה או שוקולד, אינו מכיל חומרי שימור בדרך כלל".
"לדעתי, מי שבאמת רוצה לאכול מזון ללא חומרים משמרים ולהפחית את כמות הכימיקלים במזונו, יכול בהחלט לעשות זאת, ובמאמץ מינימלי בלבד. כמעט לכל מזון יש תחליף ללא חומר משמר. כל מה שצריך לעשות זה לעמוד כמה שניות ולקרוא על רשימת הרכיבים מה מכיל המוצר. שווה לנסות, אולי בדרך זו פתאום לא תסבלו מכאבי ראש, כאבי בטן או גזים.