"ויטמין C הוא נוגד חמצון חשוב שנמצא בעיקר בירקות ובפירות טריים", הסבירה התזונאית. "ויטמין C חשוב למערכת החיסון, והוא גם משפר את ספיגת המינרלים במזון, שאחד מהם הוא ברזל. בארוחה שכוללת בשר או קטניות כמו שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים - כמות הברזל שתיספג מהם תהיה גבוהה יותר, אם הארוחה תכלול גם ויטמין C".
עם זאת, ד"ר רוזמן הסבירה מה פוגע בכמות הוויטמים C בירקות: "כדאי לדעת שחיתוך הירקות גורם לירידה ברמת ויטמין C, וכך גם בישול, חימום, סחיטה או טחינה".