הסגולה הבריאותית המפתיעה של הפלפל האדום | מאיה רוזמן מסבירה

במסגרת הפינה טוב לדעת סיפרה התזונאית מדוע כדאי לשלב את הירק דווקא עם בשר או קטניות, ומה קורה לו כשחותכים או מבשלים אותו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פלפלים
פלפלים | צילום: אביר סולטאן, פלאש 90

"ויטמין C הוא נוגד חמצון חשוב שנמצא בעיקר בירקות ובפירות טריים", הסבירה התזונאית. "ויטמין C חשוב למערכת החיסון, והוא גם משפר את ספיגת המינרלים במזון, שאחד מהם הוא ברזל. בארוחה שכוללת בשר או קטניות כמו שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים - כמות הברזל שתיספג מהם תהיה גבוהה יותר, אם הארוחה תכלול גם ויטמין C".

עם זאת, ד"ר רוזמן הסבירה מה פוגע בכמות הוויטמים C בירקות: "כדאי לדעת שחיתוך הירקות גורם לירידה ברמת ויטמין C, וכך גם בישול, חימום, סחיטה או טחינה".

תגיות:
פלפלים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף