זיתים הם אחד המאכלים האהובים, בין אם בסלט, כבושים או על פיצה. אבל מה הערכים התזונתיים שלהם ומה ההבדל בין זיתים ירוקים לשחורים. כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה בתוכניתה ב-103FM.

"הזיתים הם בעלי ערך תזונתי נפלא. הם עשירים בחומצה אולאית שנמצאת גם בשמן זית, ויכולה להפחית מחלות לב. יש בהם כ-150 קלוריות במאה גרם, כשמונה קלוריות בזית אחד. בגלל תכולת השמן שיש בהם, מבחינה תזונתית מתייחסים אליהם כמנת השומן של הארוחה - שבעה זיתים במקום כפית שמן זית בסלט".

"כאשר הזית נקטף, ועוד לפני שהוא מבשיל, צבעו הוא ירוק. אם הוא משלים את תהליך ההבשלה, צבעו סגול כהה. זיתים כאלה נקראים זיתים שחורים".

"כדאי לשים לב לכך שקיימים גם זיתים 'מושחרים' - שקיבלו את צבעם השחור באמצעות כל מיני חומרים מזיקים כמו גופרת הברזל, ולכן הם פחות מומלצים מבחינה בריאותית".