כל מלצר או מי שעונה לשיחות טלפון להזמנת אוכל הביתה זוכר לציין בפני הסועד שמזמין מנה שיש בה כוסברה: "זו מנה עם כוסברה, אוקיי?", שכן כמעט אף אחד לא אדיש לכוסברה. יש לה אוהדים מצד אחד ומתנגדים מצד שני. לא ברור לאיזה צד יש רוב. להבדיל מעשבי תיבול אחרים, הכוסברה נמצאת בקצוות, ויש הסבר לשונות הרבה בהעדפות הטעם בין אדם לאדם, מעבר להבדלי תרבות והרגלים.
על פי מחקר שהוביל הביולוג והפסיכולוג, ד"ר צ'רלס וויסוקי, ממרכז החושים הכימיים מונל בפילדלפיה, ייתכן שיש נטייה גנטית לאהוב או לשנוא כוסברה. וויסוקי וחבריו, שפרסמו את המחקר כבר לפני 20 שנה, בחנו את ההתייחסות לכוסברה בקרב תאומים זהים ותאומים שאינם זהים. נמצא כי רק ל־40% מבין התאומים שאינם זהים הייתה התייחסות דומה, בעוד בקרב תאומים זהים הייתה ל־80% מהם התייחסות דומה.
נראה שתוצאות אלו מצביעות על כך שהעדפת כוסברה עשויה להיות תכונה גנטית, אך וויסוקי סייג וטען כי לא היו מספיק נתונים על מנת להגיע למסקנה נחרצת. וויסוקי שיער כי הסלידה מכוסברה נובעת בעיקר מריחה ולא מטעמה, והניח כי למי שלא אוהב כוסברה חסרה יכולת לזהות כימיקלים מסוימים בעלים של הכוסברה (בעלי ריח הדרים נעים) ומזהים רק את הריח "הסבוני" שמשפיע על הטעם.
כוסברה טרייה או מבושלת משתלבת במגוון מנות במטבחים בעולם, בעיקר אסייתיים (בתאילנד, בווייטנאם, בקמבודיה, בסין, בהודו), במדינות דרום אמריקה (בעיקר בפרו ובמקסיקו), באירופה וגם אצלנו במזרח התיכון.
בארץ היא זמינה כל השנה. לרוב השימוש הוא בעלי הכוסברה, שהמראה שלהם דומה לזה של עלי הפטרוזיליה, אך יש שמשתמשים גם בזרעים, שטעמם שונה לחלוטין. זרעים טחונים הם חלק מתערובות תבלינים כמו קארי או מסאלה.
מהשמן האתרי המופק מהם מעשירים טעמים של מאפים, מוצרי שוקולד, משקאות אלכוהוליים ותרופות. כוסברה היא בעלת עלים עדינים, וכדאי לאחר שטיפתם להוסיפם כמו שהם למנה סמוך לתום תהליך הבישול, על מנת לשמור על הטעם, המרקם, הצבע והאיכות התזונתית שלהם.
הכוסברה היא גם מקור לבטא קרוטן, נגזרת של ויטמין A. בטא קרוטן הוא נוגד חמצון המגן על תאי הגוף ומאט את הזדקנותם, חשוב לראייה בעיקר בחשיכה ולבריאות העור.
בין המינרלים שהכוסברה תורמת הם ברזל, הזמין במיוחד עם תוספת של ויטמין C ולכן כדאי בזמן שאוכלים כוסברה לתבל בלימון או בירקות אחרים שעשירים בוויטמין C. עוד מינרלים הם אשלגן, שהכרחי למערכת העצבים, העיכול והשרירים ומעורב בוויסות הנוזלים בגוף. כמו בכל הירקות והפירות גם עשבי התיבול עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, לאיזון רמות הסוכר והשומנים בדם ותורמים לתחושת שובע.
ולסיום טיפ מומלץ: אם קונים צרור כוסברה, מומלץ לעטוף אותו בנייר סופג ולאחסן בקופסה אטומה במקרר. לחלופין אפשר להציב כוס מים במקרר כשגבעולי הכוסברה במים.