לא רק כאבי בטן: מדוע מצות עדיפות על לחם? | מאיה רוזמן

לכבוד שבוע המצות בלוח השנה העברי, הסבירה התזונאית מדוע המאכל המסורתי של פסח עדיף על לחם, איך לאכול אותן ולמנוע עצירות ואיך לךשלב אותן בדיאטה?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פסח, מצות, צילום אילוסטרציה
פסח, מצות, צילום אילוסטרציה | צילום: istockphoto

"אם נשווה את הערך התזונתי של מצות ללחם, נגלה שהמצה עשויה מקמח ומים בלבד. בלחם יש תוספת של שמרים ומלח, וברוב המקרים גם חומרים משמרים ועוד תוספים בלתי רצויים, כך שלמצות יש אפילו יתרון בהשוואה לחלק גדול מן הלחמים. בנוסף, המצות מחזיקות מעמד הרבה מאוד זמן, ומתאימות לימים אלו בבידוד".

במצה ממוצעת יש בערך 130-110 קלוריות, וזה אפילו פחות משתי פרוסות של לחם רגיל. כך שמצה לא מהווה בעיה – אלא מה שמורחים עליה. בגלל שיש למצה שטח מאוד גדול, כמות הממרחים יוצאת הרבה יותר גבוהה מאשר על הלחם. אם מורחים גבינה זה לא ממש נורא, אבל אם מדובר בחמאה, אבוקדו, ריבה או שוקולד למריחה – רק הממרח על המצה עלול להגיע לכמה מאות קלוריות, וחייבים להיזהר.

כיצד ניתן לשלב את המצות בדיאטה? אפשר לאכול אפילו מצה שלמה עם מעט גבינה לארוחת בוקר, לארוחת ביניים פרי, בצהריים חלבונים וירקות, ואחר הצהריים אפשר עוד מצה שלמה! למרוח ממרח מתוק על חצי מצה בלבד ולא על כל המצה. בארוחת ערב אפשר אפילו עוד מצה, ביצה וירקות. בתפריט זה יש 1000 קלוריות".

תגיות:
פסח
/
מצות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף