לא סתם נשנוש: את פולי הסויה הירוקים, שכולנו מכירים בתור אדממה, התרגלנו לראות בתוך קערת עץ לצד לימון והרבה מלח בברים, במסעדות ובבתי קפה. מעבר לכך שמדובר בנשנוש זול ולא מזיק, מסתבר גם שיש לו סגולות ייחודיות שקשה למצוא במיוחד בזמנים שכאלו. הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן הסבירה למה בתוכניתה.

"אחד מהמזונות שמכילים את חומר המוצא לסרוטונין המרגיע הוא סויה", סיפרה רוזמן למאזיניה, שהוטרדו מאוד מרעשי הפיצוץ והאזעקות של המבצע הצבאי "שומר החומות". "אדממה, פולי הסויה, הם נשנוש מעולה ובריא", הוסיפה. "יש בהם 16% של חלבון מאוד איכותי, וגם 5 מ"ג ברזל - יותר ממה שיש במנת עוף או דג. יש גם הרבה סיבים תזונתיים, ואפילו אומגה 3".

"במאה גרם אדממה ללא קליפה יש כ-160 קלוריות", אמרה עוד הדיאטנית, בקריצה לשומרות ושומרי הגזרה שמאזינים לה. "אם שקית אדממה בירקות הקפואים מכילה 400 גרם, יותר ממחצית מכך זה משקל הקליפה. זה אומר שאפשר לאכול חצי שקית כזו כנשנוש בריא וכיפי".