פחמימות או שומנים: מה עוזר לדיאטה ומה יותר בריא? | מאיה רוזמן

במאה הקודמת שלטה התפיסה לפיה כדי לרדת במשקל או לשפר את הבריאות, כדאי לבחור בתפריט שהוא דל בשומן. התזונאית הציגה ממצאי מחקר חדש שבדק מה עדיף לצרוך בתפריט היומי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סיכון למחלת לב (אילוסטרציה)
סיכון למחלת לב (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

לדברי התזונאית, במאה הקודמת שלטה הגישה שכדי לרדת במשקל או לשפר את הבריאות, כדאי לבחור בתפריט שהוא דל בשומן, אך לאורך השנים הצטברו מחקרים שמגלים כי אנשים שמגבילים את צריכת השומן שלהם לא מרוויחים ירידה במשקל או יתרונות בריאותיים אחרים.

במחקר אחר שבוצע במשך שמונה שנים בקרב 50,000 נשים, ביקשו ממחצית מהמשתתפות לצרוך תזונה דלת שומן. לפי התוצאות, התזונה דלת השומן לא הפחיתה סיכון לסרטן השד, סרטן המעי הגס, ואף לא תרמה לירידה במשקל.

על-פי המחקרים הללו מתברר כי אכילת שומן לא תהפוך אותנו לשמנים או לחולים, אבל מפחמימות וסוכרים צריך בהחלט להיזהר.

תגיות:
דיאטה
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף