לדברי התזונאית, במאה הקודמת שלטה הגישה שכדי לרדת במשקל או לשפר את הבריאות, כדאי לבחור בתפריט שהוא דל בשומן, אך לאורך השנים הצטברו מחקרים שמגלים כי אנשים שמגבילים את צריכת השומן שלהם לא מרוויחים ירידה במשקל או יתרונות בריאותיים אחרים.
במחקר אחר שבוצע במשך שמונה שנים בקרב 50,000 נשים, ביקשו ממחצית מהמשתתפות לצרוך תזונה דלת שומן. לפי התוצאות, התזונה דלת השומן לא הפחיתה סיכון לסרטן השד, סרטן המעי הגס, ואף לא תרמה לירידה במשקל.
על-פי המחקרים הללו מתברר כי אכילת שומן לא תהפוך אותנו לשמנים או לחולים, אבל מפחמימות וסוכרים צריך בהחלט להיזהר.