בתור ילדים, תמיד אמרו לנו לאכול ירקות עם הקליפה, כי שם נמצאים הערכים התזונתיים החשובים, אבל האם זה באמת נכון? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM והסבירה מה החשיבות של הקליפה של המלפפון או התפוח, למשל. 

שמעתי על אנשים שאומרים שלא כדאי לקלף את המלפפון או התפוח, כי אז מפסידים את הערך התזונתי. ובכן, מדובר במיתוס. הוויטמינים נמצאים בפרי כולו, גם בתוכו וגם בקליפה. גם הסיבים התזונתיים נמצאים בתוך הפרי או הירק, וגם בקליפתו. אם מקלפים את הפרי או הירק, לא מפסידים ויטמינים, וגם כמות הסיבים התזונתיים שמפסידים אינה גבוהה כל כך.

אז אין בעיה לאכול מלפפון מקולף, תפוח מקולף, מלון ומנגו מקולפים, או כל פרי או ירק אחרים. ההיפך, יש טענה שאם מקלפים מסירים את רוב הריסוס. ולסיום – עובדה שאין המלצה לאכול רק את הקליפות.