האם באמת בריא יותר לאכול ירקות קפואים? | מאיה רוזמן עושה סדר

הדיאטנית המומחית של 103FM ענתה למאזין שרצה לדעת האם הפשרה של ירקות קפואים מורידה מאיכותם, וגם הסבירה איך נשמרים הויטמינים לעומת ירקות טריים. האזינו

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ירקות קפואים
ירקות קפואים | צילום: אינגאימג'

רוזמן השיבה לו: "אבל למה אתה לא מוציא רק את החלק שאתה צריך? נגיד אני רוצה חצי שקית, אני מוציאה חצי, וחצי מחזירה לפריזר. אתה לא פוגע (באיכות של הירקות). היתרון של הירקות והפירות הקפואים, הירקות בעצם עוברים חליטה מאוד קצרה במים רותחים ומיד הקפאה, הטענה של החברות זה שהם משתמשים בירקות ישר מהשדה, יותר טרי מהירקות שמגיעים לסופר. ההקפאה כביכול שומרת על הוויטמינים".

"היתרון היותר משמעותי - אתה משתמש בהם בעיקר לירקות מבושלים ולתנור, הרי אתה לא שם את זה בסלט, ואז החימום של הירקות הקפואים הרבה יותר קצר וזה שומר על הוויטמינים. אם ניקח כרובית ואחמם בסיר זה ייקח לי יותר זמן מאשר כרובית מהפריזר שאני יכולה לחמם בפחות זמן, והחימום הקצר כביכול שומר על הוויטמינים", אמרה עוד.

בקשר לפירות אמרה: "פירות קפואים שמים בשייק וכביכול זה שומר על הוויטמינים בזמן ההקפאה, וזה זמין כל הזמן. היתרון שזה זמין בכל זמן, בכל השנה זה הכי חשוב. אם זה היה בשר פחות טוב אבל זה ירקות אז לא קרה כלום".

תגיות:
פירות וירקות
/
פירות
/
ירקות
/
מאיה רוזמן
/
103FM
/
ירקות מוקפאים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף