האם קמח כוסמין בריא יותר לאפיית לחם? | ד"ר רוזמן מנפצת מיתוס

כל מי שמנסה לשמור על המשקל התחבט פעם בשאלה - מאיזה קמח צריך להיות הלחם שלי אם אני רוצה לשמור על הגזרה? הדיאטנית המומחית של 103FM הסבירה למאזינים, ונתנה טיפ משלה. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם כוסמין
לחם כוסמין | צילום: אינג אימג'

"אני אוהבת את השאלה הזאת, כי יש לי קבוצות בפייסבוק שעושים אצלי דיאטה, וכמעט כל יום מישהי שואלת על קמח כוסמין", השיבה לה רוזמן. "כוסמין זה לא קסם, אולי המילה דומה אבל לא! זה שום דבר, סתם סוג של חיטה שכביכול, אני לא יכולה להגיד כי אין מחקרים שמראים שבדקו את זה, שהיא יותר עתיקה ועברה פחות הנדסה גנטית, זה עדיין חיטה לכל דבר".

"כוסמין זה קמח, סוג של חיטה. כמו שבפסטה כתוב מחיטת דורום, האם יש לה יתרון? לא, זה סוג של חיטה שמבשילה באיזה עונה והגרעינים יותר קשים או רכים, אבל זה יותר מתאים להכנת פסטה מאשר ללחם", המשיכה. "כוסמין אותו דבר, סוג של חיטה. אני די בטוחה שאין לזה שום יתרון. יש כוסמין לבן שבכלל אין לו יתרון, וכוסמין מלא זה כמו קמח חיטה מלא אז בואי נבדיל".

"כל מה שמלא אנחנו בעדיפות", הדגישה הדיאטנית. "זה שכתוב כוסמין לא אומר אוטומטית שזה יותר בריא. אם כתוב כוסמין מלא זה עדיף על קמח לבן. מה המקום הראשון מבחינת הכנת לחמים? קמח שיפון, אני יודעת שהוא חמוץ יותר, אבל יש לו אינדקס גליקמי יותר נמוך. הוא מתעכל יותר לאט ונספג יותר לאט, ותורם לשובע לזמן ארוך. גם הוא יותר מתאים אם יש סוכרת. בואי נתחיל מהעובדה שבמקרים של נטייה לסוכרת, עדיף להמעיט בפחמימות, אבל אם אוכלים כבר לחם, יש עדיפות לשיפון בהרבה מאשר לכוסמין".

תגיות:
לחם
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף